Cum au reușit doi tineri să vadă lumea fără să plătească bani pentru cazare. „E cel mai bun lucru pe care l-am făcut”

Data actualizării: Data publicării:
tineri in natura cu un caine
Cum au reușit doi tineri să vadă lumea fără să plătească bani pentru cazare: Foto: Profimedia

Un cuplu a călătorit prin lume fără să plătească vreun ban pentru cazare. Tinerii au răspuns la anunțurile celor care aveau nevoie de cineva care să aibă grijă de casa și animelele lor cât timp erau plecați. Astfel au reușit să strângă bani pentru avansul la propria lor casă, dar spun că vor să mai vadă câteva țări înainte de a-și cumpăra o locuință, relatează The Independent.

Molly Keane, de 25 de ani, fotograf și creator de conținut, și iubitul ei, Garth, de 30 de ani, consilier pentru o companie de tehnologie, sunt din Donegal, Irlanda. Începând cu iunie 2022, au locuit în 17 case în toată Irlanda, în New York, Amsterdam și Barcelona.

Cei doi folosesc aplicația Trusted House Sitters pentru a se oferi să aibă grijă gratuit de case și animalele de companie, în schimbul cazării.

Molly spune că a avea grijă de animalele de companie presupune „foarte multă responsabilitate” și că odată au fost nevoiți să ducă un câine la veterinar de urgență pentru că era „foarte bolnav”.

Molly și Garth nu au o locuință permanentă. Amândoi pot lucra de la distanță, așa că se deplasează în Irlanda sau în străinătate la fiecare câteva săptămâni. Stau în casele de care au grijă și nu trebuie să plătească nici cazare, nici utilități, ceea ce este „un privilegiu” având în vedere costurile ridicate, spun ei.

Cei doi au economisit „mai mult decât credeau că se poate” și au suficienți bani pentru a plăti un avans pentru propria lor casă, dar „nu au de gând să se stabilească încă într-un loc”. Ei intenționează să-și continue călătoriile prin lume.

„Casele în care stăm sunt frumoase și, adesea, sunt spații moderne foarte mari”, a spus Molly.

Cei doi s-au cunoscut în timpul pandemiei și, de îndată ce au putut călători, au explorat Irlanda, Portugalia și Germania și chiar au locuit câteva luni la Barcelona.

În mai 2022, Molly a aflat de pe TikTok și despre aplicația Trusted House Sitters și a decis să o încerce.

„Am decis să-mi asum un risc și să plătesc abonamentul anual, gândindu-mă că ar merita dacă primim măcar una sau două case pe an. Avem la activ 17 case și suntem programați la altele pentru următoarele câteva luni. Eeste cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată”, spune ea.

„Ne-a luat două sau trei săptămâni să obținem primul contract, deoarece aplicația se bazează pe recenzii și, la început, nu am avut niciuna, așa că le suntem recunoscători primilor oameni care ne-au lăsat să avem grijă de casa lor”, a adăugat Molly.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri