Cum încearcă Putin să-i cumpere pe liderii africani. Președintele din Zimbabwe a primit un elicopter cadou de la dictatorul rus

Data publicării:
summit-ul rusia-africa
Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a încearcă să obțină sprijinul țărilor africane prin cadouri de lux pentru liderii lor, la summit-ul Rusia-Africa, în desfășurare la Sankt Petersburg, joi și vineri. Conform agenției rusești Tass, Putin i-a făcut cadou liderului din Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, un elicopter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anunțul cu privire la elicopterul primit de liderul african a venit de la ministerul informațiilor din Zimbabwe.

„Excelența sa, președintele Putin i-a oferit excelenței sale, președintele Emmerson Dambudzo Mnangagwa un elicopter prezidențial, care va fi livrat foarte curând în Zimbabwe”, a transmis ministerul, pe Twitter.

Dictatorul rus și liderul din Zimbabwe au avut o discuție, anterior, la summit-ul organizat de ruși la Sankt Petersburg, în cadrul căruia Putin încearcă să obțină sprijin din Africa.

Africa este una dintre regiunile în care regimul criminal de la Kremlin vrea de ani de zile să-și construiască o sferă de influență.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri