Cum s-a făcut Trump de râs. L-a numit pe Prinţul Charles Prinţul Balenelor

Data publicării:
donald trump regina elisabeta marea britanie
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Donald Trump a comis o nouă gafă după vizita pe care a efectuat-o în Regatul Unit. Într-o postare pe Twitter, preşedintele american a greşit titlul Prinţului Charles, numindu-l Prinţul Balenelor (eng.: Prince of Whales), titulatura corectă fiind Prinţ de Wales (Ţara Galilor), relatează The Independent.

Donald Trump s-a apărat într-o modalitate cel puţin bizară de atacurile lansate împotriva lui după ce a spus într-un interviu că ar fi dispus să accepte informaţii compromiţătoare în legătură cu adversarii săi politici de la guverne străine. Donald Trump nu a răspuns, însă, criticilor care i-au reproşat nu că discută cu lideri străini, ci că ar fi dispus să accepte informaţii compromiţătoare împotriva rivalilor săi politici de la aceştia.

În tweet-ul în care a greşit titlul Prinţului Charles, preşedintele american a mai scris că se întâlneşte des cu alţi lideri străini şi că nu trebuie să informeze de fiecare dată serviciile de securitate în legătură cu asta. Tweet-ul a fost şters ulterior.

tweet_trump_printul_baleneleor
Sursă: twitter.com/realDonaldTrump

Mă întâlnesc şi discut cu «guverne străine» în fiecare zi. Tocmai ce m-am întâlnit cu Regina Angliei (U.K.), cu Prinţul Balenelor, cu Prim-Ministrul Regatului Unit, cu Prim-Ministrul Irlandei, cu Preşedintele Franţei şi cu Preşedintele Poloniei. Am discutat despre «tot»! Ar trebui să sun FBI imediat în legătură cu aceste telefoane şi întâlniri? Ridicol! Nu ar mai avea nimeni încredere în mine. În altă ordine de idei, răspunsurile mele rareori apar în media Media Fake News. Părţile care contează (n.r. - din declaraţii) nu sunt difuzate niciodată”, a scris Trump pe Twitter.

Pe lângă titulatura de Prinţul Balenelor” dată Prinţului Charles, Trump a mai folosit şi titlul incorect pentru Elisabeta a II-a, pe care a numit-o „Regina Angliei”, corect fiind Regina Marii Britanii.

Trump, al cărui campanie prezidențială din 2016 s-a aflat constant sub investigație din cauza suspiciunilor de complot cu cu Rusia, a descris informațiile care ar putea fi oferite de către guvernele străine ca fiind „cercetare în legătură cu opoziţia” şi că va contacta FBI doar în cazul în care „ar crede că ceva e în neregulă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri