Dalai Lama, către refugiați: „Europa aparține europenilor”

Data publicării:
dalai

Dalai Lama a declarat miercuri, la Malmo (sudul Suediei), că „Europa aparţine europenilor” şi că în cele din urmă este de dorit ca refugiaţii să revină în ţările de origine pentru a le „reconstrui”, transmite Agerpres, care citează AFP.



În cadrul unei conferinţe organizate în al treilea mare oraş suedez, care adăposteşte un număr semnificativ de imigranţi, laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1989 a subliniat că Europa este „responsabilă moral” atunci când ajută un refugiat a cărui viaţă este cu adevărat în pericol.

„Primiţi-i, ajutaţi-i, educaţi-i ... Dar la final, ei trebuie să-şi dezvolte propria ţară'', a declarat liderul spiritual al tibetanilor, care a părăsit Tibetul în 1959 pentru a se exila în India, în urma reprimării mişcării tibetane de către regimul comunist chinez.

„Cred că Europa aparţine europenilor'', a adăugat Dalai Lama (83 de ani).

Alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Suedia au fost marcate de ascensiunea partidului de extremă-dreapta Democraţii Suedezi (anti-imigranţi), care s-a plasat pe poziţia a treia, după Partidul Social-Democrat, al premierului Stefan Lofven, şi opoziţia conservatoare. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri