De teama variantei Omicron, SUA şi Canada îşi închid graniţele pentru persoanele care vin din sudul Africii

Data actualizării: Data publicării:
pasageri la aeroport în SUA
Noi decizii în SUA privind accesul în timpul pandemiei. FOTO: Getty Images

Statele Unite au anunţat închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din opt ţări din sudul Africii, măsură luată ca urmare a apariţiei variantei Omicron a COVID-19.

Persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi nu vor mai putea să intre pe teritoriul SUA, a declarat un înalt oficial american.

Numai cetăţenii americani şi rezidenţii permanenţi ai Statelor Unite vor fi autorizaţi să intre în ţară, a precizat el.

Această decizie, luată în urma unor măsuri similare anunţate în special de ţările europene, vine într-un moment în care preşedintele american Joe Biden tocmai a redeschis graniţele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva Covid, măsură luată după 20 de luni de restricţii.

''Această măsură a fost introdusă în numele principiului precauţiei, ca urmare a noii variante de COVID-19 care circulă în Africa australă'', a explicat oficialul american jurnaliştilor.

Canada a interzis de asemenea intrarea persoanelor care vin din şapte ţări din sudul Africii, unde a fost detectată o nouă variantă de Covid, numită ''Omicron'' şi clasată drept ''îngrijorătoare'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

''Trebuie să acţionăm rapid pentru a-i proteja pe canadieni'', a explicat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, precizând că ţările în cauză sunt Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Citește și: Tot mai multe țări impun măsuri stricte de călătorie, din cauza variantei super-mutante din Africa de Sud

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri