Dodon sfidează protestatarii din Moldova. Președintele a promulgat legea care a scos oamenii în stradă

Data actualizării: Data publicării:
Protest against the changing of voting system
Foto: Agerpres

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat joi, pe Facebook, că a promulgat legea privind trecerea de la sistemul de vot uninominal la cel mixt, relatează News.ro.

Protest against the changing of voting system
Foto: Agerpres

“Felicit toţi cetăţenii Republicii Moldova cu această ocazie. Consider că începe o nouă filă în istoria modernă a Republicii Moldova. Vom munci în continuare pentru atingerea tuturor obiectivelor anunţate. Moldova are viitor!”, a scris el.

Sute de oameni, mii potrivit organizatorilor, au protestat joi, timp de peste patru ore, în faţa Parlamentului de la Chişinău, faţă de sistemul mixt de vot, relatează Unimedia.

Manifestaţia a fost marcată de o serie de îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine. Opoziţia a avertizat că manifestaţia va fi reluată vineri, la ora 12.

Proiectul de lege privind introducerea sistemului mixt în locul celui uninominal în Republica Moldova a fost votat joi în lectura a doua, finală, în Parlament, chiar dacă această iniţiativă legislativă a fost avizată negativ de către Comisa de la Veneţia, iar liderii politici au recomandat să nu fie schimbat sistemul de vot.

În favoarea proiectului s-au pronunţat 74 de deputaţi. Reforma electorală a fost aprobată de către legislatori în timp record. Parlamentarii au avut nevoie de doar 4 minute pentru aceasta.

Deputaţii PCRM, PLDM şi PL au părăsit sala unde a avut loc şedinţa Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri