Doi sportivi, un american și un canadian, au primit cetățenie rusă. Unul dintre ei și-a schimbat numele în onoarea lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Kevin Johnson
Boxerul american Kevin Johnson a adoptat numele rusesc Vladimirovici. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acordat cetăţenia rusă boxerului american Kevin Johnson şi jucătorului canadian de hochei pe gheaţă Brendan Leipsic, potrivit unui decret publicat marţi pe site-ul guvernului rus, relatează Reuters.

Ziarul rusesc Izvestia a relatat în septembrie că boxerul la categoria grea Johnson i-a cerut lui Putin cetăţenia rusă, la scurt timp după ce a adoptat numele rusesc Vladimirovici, o decizie pe care a declarat că a luat-o în onoarea liderului rus.

Leipsic, care a fost concediat de Washington Capitals în 2020, după ce a făcut comentarii misogine şi remarci nepotrivite despre alţi jucători, a jucat de atunci pentru echipe de hochei pe gheaţă din Rusia. În iulie, presa rusă a relatat că acesta i-a scris lui Putin pentru a-i cere cetăţenia.

Rusia a acordat anterior cetăţenia mai multor celebrităţi occidentale care au solicitat-o şi au vorbit public în sprijinul Rusiei, inclusiv actorul american Steven Seagal şi actorul francez Gerard Depardieu.

De asemenea, Vladimir Putin a semnat un decret care prevede acordarea cetăţeniei ruse străinilor care semnează un contract cu armata rusă pe parcursul desfăşurării războiului din Ucraina.

Documentul a fost publicat pe portalul oficial de informaţii juridice al Rusiei.

Putin a declarat pe 14 decembrie că în fiecare zi circa 1.500 de persoane au semnat contracte cu armata rusă.

Decretul permite personalului militar străin care s-a pensionat din motive de sănătate sau militarilor care şi-au derulat deja contractul cu Forţele Armate Ruse să solicite cetăţenia rusă.

În afară de militari, şi membrii familiilor acestora vor putea solicita un paşaport rusesc.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri