„Don Euro”, un fost preot italian care cerea bani de la enoriași și îi cheltuia pe petreceri, a fost condamnat la închisoare

Data publicării:
mainile unui preot catolic cu o carte de rugaciuni
„Don Euro”, un fost preot italian care cerea bani de la enoriași și îi cheltuia pe petreceri, a fost condamnat la închisoare. Foto: Profimedia

Un fost preot italian, cunoscut sub numele de „Don Euro” pentru cererile sale constante de bani de la enoriașii săi, a fost condamnat la închisoare pentru extorcarea unui fost episcop, relatează BBC.

Luca Morini, care și-a pierdut statutul de preot după o serie de scandaluri, are de ispășit o pedeapsă de șapte ani și jumătate de detenție.

El a mai fost condamnat pentru uzurparea identității, după ce și-a asumat identitatea unui judecător pentru a angaja lucrători sexuali. Fostul preot a fost achitat de alte acuzații, inclusiv de extorcarea unei călugărițe.

Morini a fost preot în Pontasserchio, un oraș cu 2.600 de locuitori. Și-a câștigat porecla de Don Euro pentru că cerea în mod constant donații de la enoriași. Potrivit presei italiene, Morini nu a cheltuit banii pe care i-a adunat pentru biserică, ci pe petreceri, cluburi și diamante.

Actuala condamnare vine după ce fostul preot l-ar fi șantajat pe fostul episcop din Massa Carrara, Giovanni Santucci, să-i împrumute lui Morini sute de mii de euro și să-i cumpere o casă.

Morini a fost, de asemenea, condamnat să plătească 14.000 de euro despăgubiri pentru patru bărbați pentru că și-au asumat o identitate falsă.

Procurorii au cerut o pedeapsă mai mare, dar aceasta a fost redusă pentru că instanța a decis că Morini suferă de o boală mintală.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri