Două bombe rămase din timpul Războiului din Vietnam, scoase la suprafaţă de ploile abundente

Data actualizării: Data publicării:
Bombă folosită în Războiul din Vietnam.
Bombă folosită în Războiul din Vietnam. Foto: PeaceTrees Vietnam via vietnamtimes.org.vn

Două bombe uriaşe rămase din timpul războiului în regiunea Huong Lap, situată în districtul Huong Hoa din provincia centrală vietnameză Quang Tri, au fost scoase la suprafață de ploile abundente care au căzut în zonă în ultima perioadă. Bombele au fost dezactivate în siguranță, au transmis geniștii. 

Echipa mobilă de genişti din cadrul organizaţiei PeaceTrees Vietnam cu sediul în SUA, care desfăşoară operaţiuni de îndepărtare a explozibililor rămaşi după război, a anunţat miercuri că bombele au fost dezactivate.

Dintre cele două, bomba MK-82 măsura 274 mm în diametru şi 1,54 metri lungime şi cântărea 227 de kilograme, iar bomba M117 avea 406 mm în diametru, 1,2 metri lungime şi 340 de kilograme.

Quang Tri este regiunea vietnameză cu cea mai mare contaminare cu bombe şi mine. În această provincie au fost înregistrate peste 3.400 de decese şi 5.100 cazuri de rănire din cauza muniţiilor neexplodate rămase după încheierea Războiului din Vietnam, în 1975, informează agenţia VNA miercuri, citată de Agerpres.

Luna trecută, echipa mobilă de genişti a dezamorsat o bombă de 227 de kilograme rămasă din perioada războiului în satul Luong Le din districtul Huong Hoa.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri