Video Două petroliere s-au ciocnit violent pe unul dintre cele mai mari fluvii din Rusia. Căpitanul unuia dintre ele era beat

Data publicării:
petrolier lovit cu scapari de lichid în râu
Foto: Captură Twitter/ @nexta_tv

O coliziune între două petroliere a dus la contaminarea cu petrol a unuia dintre cele mai mari fluvii din Rusia, au anunțat autoritățile locale din Orientul Îndepărtat, marți, conform The Moscow Times.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În regiunea Irkuțk a fost declarată starea de urgență după ce între 60 și 90 de tone de benzină au ajuns în fluviul Lena, care se întinde pe peste 4.000 de kilometri din munții Baikal până în Oceanul Arctic.

„Până la acest moment, scurgerea de petrol a trecut prin mai multe localități”, a spus guvernatorul regiunii, Igor Kobzev, într-un mesaj pe rețeaua rusească Telegram. El a mai adăugat că echipajele pentru situații de urgență monitorizează situația și încearcă să restricționeze folosirea apei în regiunile afectate.

Kobzev a mai spun că unul dintre petrolierele care s-au ciocnit era condus un adjunct de căpitan, în condițiile în care căpitanul era beat. Autoritățile cred că ciocnirea s-a produs din cauza încălcării regulilor de navigație.

Vasul transporta 832 de tone de benzină la momentul coliziunii, însă containerul avariat înmagazina doar 138 de tone dintre acestea. Autoritățile au precizat și că proprietarul vasului nu a raportat la timp coliziunea, iar din acest motiv, contaminarea apei a fost și mai puternică.

Kobzev a adăugat că a fost deschis un dosar penal în legătură cu acest incident.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri