Elicopter prăbușit în parcarea stadionului din Leicester. Ce au văzut martorii, cu câteva secunde înainte

Data actualizării: Data publicării:
Momentul in care elicopterul patronului Leicester City decolează de pe stadion
Niciunul dintre cei 5 oameni aflați la bordul elicopterului prăbușit în parcarea stadionului din Leicester nu a supraviețuit. Foto: Hepta

Elicopterul prăbușit la stadionul King Power din  Leicester ar fi avut o problemă cu rotorul posterior, care ar fi cauzat prăbușirea în spirală a aparatului de zbor, la doar câteva secunde de la decolare. Elicopterul care s-a prăbuşit şi a luat foc sâmbătă seară în apropiere de stadionul echipei Leicester City îl avea la bord pe patronul clubului de fotbal, Vichai Srivaddhanaprabha, alături de una dintre fiicele sale și alte trei persoane. Nimeni nu a supravieţuit, a transmis clubul britanic de fotbal, la peste 24 de ore la incident.

Elicopterul patronului echipei Leicester City s-a prăbușit, în apropiere de stadion
Niciunul dintre cei 5 oameni aflați la bordul elicopterului prăbușit în parcarea stadionului din Leicester nu a supraviețuit. Foto: Hepta

Citiți și:  Misterul elicopterului prăbușit la Leicester. Patronul clubului și fiica sa se aflau la bord

Martorii spun că elicopterul abia se ridicase deasupra stadionului, a rămas în aer pentru câteva secunde, a început să se învârtă, apoi s-a prăbușit în spirală, după ce ar fi avut o problemă la rotorul din spate. Elicopterul a izbucnit în flăcări când s-a prăbușit în parcarea folosită de obicei de angajații clubului Leicester, care era goală la acel moment.

„A ajuns deasupra stadionului și a început să se învârtă, luminile din dreptul cozii se învârteau haotic, asta era tot ce puteai vedea”, a declarat un martor.

Aceste declarații ale martorilor pot fi elemente-cheie în investigație, întrucât ce descriu oamenii sugerează că elicopterul prăbușit la Leicester ar fi avut o problemă cu rotorul.

VIDEO. Elicopterul patronului de la Leicester City s-a prăbușit

„Atunci când rotorul cozii se defectează, elicopterul începe să se învârtă în jurul rotoarelor principale, imediat, la o viteză foarte mare. Elicopterul nu se prăbușește imediat, pentru că încă mai există putere în rotoare pentru a-l ține în aer. Este posibilă aterizarea, poți încerca să îl aduci la pământ, să îl ții sub control, în ciuda faptului că se rotește, dar la o înălțime atât de mică este foarte, foarte dificil, chiar și pentru cei mai experimentați piloți”, a declarat un pilot de elicopter citat de Leicester Mercury.

Elicopterul prăbușit la Stadionul King Power din Leicester este unul dintre cele mai avansate din lume. Conceput și construit de italieni, elicopterul Leonardo AW169 este preferatul miliardarilor, directorilor de companii, dar și al serviciilor de urgență. Elicopterul este rapid, puternic și agil și se bucură de o bună reputație în rândul piloților.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri