Elon Musk încearcă să obțină un acord cu dezvoltatorul de cipuri cerebrale Synchron, după ce Neuralink, compania sa, a rămas în urmă

Data publicării:
elon musk portret pe fond negru cu mimica dezamagita
Elon Musk. Foto: Win McNamee/ Getty Images

Elon Musk a abordat dezvoltatorul start-up de implanturi cerebrale cu cipuri, Synchron Inc., cu privire la o posibilă investiție, în condițiile în care propria sa companie din acest domeniu, Neuralink, a rămas în urmă în ultima perioadă și încearcă să revină în centrul discuției cu privire la conectarea creierului uman direct la calculatoare, relatează Reuters.

Conform unor surse citate de Reuters, care sunt familiarizate cu discuțiile, Musk l-a căutat pe directorul executiv al Synchron, Thomas Oxley, în ultimele săptămâni, pentru a discuta un posibil acord.

Nu este încă clar dacă Musk este interesat să cumpere Synchron sau pur și simplu vrea să obțină un acord de colaborare cu compania.

Synchron, cu sediul în orașul New York, este înaintea Neuralink în procedura de obținere a autorizațiilor pentru dispozitivele sale, conform surselor citate. Cei de la Synchron nu au decis dacă vor accepta o investiție, iar un acord nu este încă stabilit.

Informația vine după ce Musk și-a exprimat frustrarea cu privire la angajații Neuralink și progresele lor foarte limitate.

Nu este încă clar ce a reușit să obțină Neuralink în aplicația sa la Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), care trebuie să dea avizul pentru începerea testării pe oameni a cipurilor.

Musk declara, în 2018, într-o prezentare publică la Neuralink, că are ca scop să obțină avizele până la sfârșitul lui 2020. Apoi, a declarat, la o altă conferință, că speră ca până la sfârșitul lui 2021 să înceapă testarea pe oameni.

De cealaltă parte, Synchron a trecut de un obiectiv important, luna trecută, după ce a implantat primul său dispozitiv într-un pacient din SUA. Compania are deja autorizație de la FDA și a încheiat deja studii pe patru persoane din Australia.

Compania are 60 de angajați și a strâns 65 de milioane de dolari în investiții.

Deși este mai în urmă, Neuralink este mult mai mare – cu 300 de angajați și investiții obținute de 363 de milioane de dolari.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri