Emmanuel Macron: Franța va trimite o navă și un avion cu provizii medicale pentru a sprijini spitalele din Gaza

Data publicării:
JOR : AMMAN : arrivee du President Emmanuel MACRON
Emmanuel Macron (foto) a spus că „Franța poartă valorile universale ale umanismului”. Sursa foto: Profimedia Images

Anunțul președintelui Franței, prin care spune că va trimite o navă și un avion cu provizii medicale, pentru a sprijini spitalele din Fâșia Gaza, a venit în momentul în care Emmanuel Macron și-a încheiat pelerinajul în Orientul Mijlociu, care a inclus vizite în Israel, Cisiordania, Iordania și Egipt, transmite Politico.

Emmanuel Macron a declarat că Franța trimite o navă pentru a „susține” spitalele din Fâșia Gaza, care se străduiesc să funcționeze din cauza lipsei de combustibil și de provizii medicale.

Nava este programată să părăsească orașul de coastă francez Toulon „în următoarele 48 de ore”, a spus Macron miercuri, promițând că Franța va fi „pe deplin implicată în asigurarea accesului la medicamente și îngrijire” pentru oamenii din Fâșia Gaza.

Potrivit canalului francez BFMTV, nava este un port elicopter francez numit Tonnerre.

Vorbind alături de președintele egiptean Abdel Fatah al-Sisi, președintele francez a respins acuzațiile că Franța ar avea „standarde duble” în abordarea războiului Israelului împotriva Hamas.

„Legea internațională se aplică tuturor, iar Franța poartă valorile universale ale umanismului”, a spus el la Cairo, în a doua zi a pelerinajului în Orientul Mijlociu, unde a vizitat Israelul, Cisiordania și Iordania.

De asemenea, Franța trimite în Egipt un avion cu echipamente medicale cu provizii care vor fi apoi transferate în Gaza.

O cantitate mică de ajutor a fost introdusă în Fâșia Gaza prin trecerea Rafah în ultimele zile, după ce Israelul a anunțat „un asediu complet” al Gazei în urma atacurilor comise de Hamas, care au ucis peste 1.400 de oameni în Israel.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri