Emmanuel Macron se va întâlni joi cu omologul său Michel Aoun, în Liban. Franța a trimis tone de materiale sanitare în Beirut

Data publicării:
Emmanuel Macron ingrijorat
Președintele Franței, Emmanuel Macron. FOTO: Guliver / Getty Images

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că va vizita joi Libanul după ce a trimis deja un transport de ajutoare și personal medical, în urma exploziei devastatoare din Beirut. În urma incidentului, cel puțin 100 de persoane au murit, iar alte 4.000 au fost rănite. De asemenea, 200.000 de oameni au rămas fără locuințe, iar țara mai are rezerve de grâne pentru "ceva mai puţin de o lună", în condiţiile în care deflagraţia din capitală a distrus principalul siloz al ţării.

Macron se va întâlni cu omologul său libanez Michel Aoun și cu premierul Hassan Diab, potrivit unui comunicat transmis de Președinția Franței. 

Liderul de la Élysée a anunţat, marți, pe Twitter că Franţa va trimite la Beirut "mai multe tone de materiale sanitare" şi un detaşament de securitate civilă, după ce capitala libaneză a fost devastată de două explozii uriaşe în care au pierit cel puţin 73 de persoane şi au fost rănite alte 3.7000, scrie Agerpres.

"Paramedicii vor ajunge, de asemenea, cât mai curând posibil la Beirut pentru a su sţine spitalele. Franţa este deja angajată", a adăugat şeful statului francez.

Citește și: Explozie în Beirut. Imaginile aeriene filmate a doua zi după deflagrație arată amploarea dezastrului

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri