Englezul care a aruncat cu un ou înspre regele Charles nu mai are voie să „transporte ouă în public”

Data actualizării: Data publicării:
protestatar care a aruncat cu un ou în direcția regelui Charels, arestat de poliție
Protestatarul e un fost candidat al Partidului Verde, precum şi membru al grupului ecologist Extinction Rebellion. Foto: Profimedia Images

Tânărul englez care a fost arestat miercuri după ce a aruncat cu un ou în direcţia regelui Charles și a soției sale, Camilla, a fost eliberat, însă poliţia i-a interzis să mai transporte în viitor astfel de produse în public, a relatat joi presa britanică, conform AFP.

Patrick Thelwell, un student în vârstă de 23 de ani, a fost reţinut miercuri dimineaţă de Poliţia britanică în urma incidentului petrecut pe o stradă din oraşul York, în nordul Angliei, unde regele Charles al III-lea participa la un eveniment alături de soţia sa, Camilla, informează Agerpres.

În timp ce suveranul şi soţia lui salutau mulţimea venită să-i aclame, tânărul activist ecologist a aruncat un ou în direcția regelui, strigând că Marea Britanie a fost „construită pe sângele sclavilor”, potrivit Daily Mail. Oul nu l-a lovit pe regele Charles, ci a „aterizat” pe asfalt.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tânărul a fost imobilizat imediat, iar spectatorii au început să-l huiduie în cor și să strige „rușine”. Patrick Thelwell este un fost candidat al Partidului Verde, precum şi membru al grupului ecologist Extinction Rebellion. 

Patrick Thelwell a declarat pentru The Mirror că a fost ţinut în arest până la ora locală 22:00 şi că a fost eliberat cu condiţia să nu se mai apropie de regele Charles şi să nu mai transporte ouă în public. A primit cu toate acestea permisiunea de a cumpăra ouă atunci când se află la cumpărături, a mai declarat el pentru publicaţia britanică.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri