Femeile soldat din Israel nu vor mai putea fi gardieni în închisori, după acuzații de relații sexuale cu un deținut palestinian

Data actualizării: Data publicării:
femei soldat in israel
Femeile soldat din Israel nu vor mai putea fi gardieni în închisori, după acuzații de relații sexuale cu un deținut palestinian. FOTO: Profimedia Images

Femeile soldat din Israel nu mai au voie să fie gardieni în închisori de înaltă securitate după ce una dintre ele a recunoscut că a avut relații sexuale cu un deţinut palestinian, scrie BBC.

Presa israeliană afirmă că o femeie soldat a recunoscut că a avut relaţii intime cu un bărbat palestinian care ar fi comis un atac mortal asupra civililor israelieni. Se crede că femeia ar fi fost în serviciul militar, care este obligatoriu pentru majoritatea israelienilor.

Femeile trebuie să facă armata timp de cel puţin doi ani, iar bărbaţii timp de 32 de luni.

Numele soldatului şi al deţinutului care execută o pedeapsă pe viaţă nu au fost făcute publice. Instanţa care a judecat cazul a dispus ca alte detalii, inclusiv locaţia închisorii, să nu fie dezvăluite.

Presa israeliană a relatat, de asemenea, că, în timpul interogatoriului, femeia - care a fost arestată - a afirmat că alte patru femei au avut, de asemenea, relaţii intime cu acelaşi bărbat.

Deţinutul palestinian a fost transferat din celula sa într-o aripă separată înaintea interogatoriului, a precizat Serviciul penitenciar israelian (IPS), scrie News.ro.

Vineri, şefa IPS, Katy Perry, şi ministrul Securităţii Naţionale, Itamar Ben-Gvir, au anunţat că femeile soldat nu vor mai lucra în închisorile de înaltă securitate care deţin "terorişti" palestinieni.

Presa israeliană l-a citat pe Ben-Gvir spunând că, până la jumătatea anului 2025, "nu va mai rămâne nicio femeie soldat în aripile închisorilor de securitate".

Au existat apeluri repetate pentru ca serviciul femeilor soldat israeliene în închisorile israeliene de înaltă securitate să fie oprit. Cu toate acestea, acestea au fost blocate anterior din cauza lipsei de personal care să le înlocuiască.

Anul trecut, miniştrii israelieni au ordonat o anchetă după un scandal la o închisoare, în care s-a afirmat că deţinuţi palestinieni au agresat şi violat femei soldat care serveau ca gardieni şi că unii ofiţeri de rang înalt din închisori erau  "proxeneţi".

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri