Fetița de 8 ani a unui apropiat al lui Putin are un apartament londonez de milioane de euro, lângă reședința Prințului William

Data actualizării: Data publicării:
doi barbati stau de vorba la o masa
Vladimir Gruzdev, întâlnire oficială cu Vladimir Putin, în 2015 FOTO: Profimedia Images

Fiica de 8 ani a unui apropiat al lui Vladimir Putin este declarată drept proprietara unui apartament de milioane de euro din Londra, potrivit unor documente obținute de Business Insider.

Vladimir Gruzdev, un magnat care deține un lanț de magazine alimentare, a intrat în politică în 2010, ceea ce a câștigat atenția lui Putin. Averea lui netă a fost estimată la 900 de milioane de dolari în 2021, potrivit Forbes.

The Times of London a scris pentru prima dată despre apartament într-o investigație realizată împreună cu Transparency International, o organizație nonprofit anticorupție, care a transmis detalii despre proprietate către Insider.

Apartamentul a fost cumpărat cu 2,3 milioane de lire sterline în 2000 printr-o companie cu sediul în Insulele Cayman, unde cota de impozitare este de 0%. Dar în 2023 apartamentul valorează 4 milioane de lire sterline, sau aproximativ 4,5 milioane de dolari. O companie de evaluare a proprietăților spune că, de fapt, ar putea avea o valoare de peste 10 milioane de euro.

Documentele companiei arată că fetița de 8 ani a fost declarată pentru prima dată drept proprietara apartamentului de lux în februarie anul trecut, cu 20 de zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ucraina l-a sancționat pe Gruzdev după ce acesta a spus într-o declarație din partea Asociației Avocaților din Rusia, al cărei consiliu îl prezidează, că sprijină războiul. Însă el nu este sancționat de nicio altă țară.

Reședința fiicei sale este în Kensington, unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Londra. Mai multe ambasade își au sediul acolo, iar actuala reședință a Prințului William este la câteva sute de metri distanță.

Unii dintre cei mai puternici oligarhi ai Rusiei, inclusiv Roman Abramovici, au cumpărat proprietăți într-o zonă din apropiere a orașului, care a fost supranumită „Piața Roșie” în unele cercuri din cauza numărului mare de proprietari ruși.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri