Fetiţa născută printre dărâmături în Siria a primit numele Aya, care înseamnă "miracol". Oameni din toată lumea vor să o adopte

Data actualizării: Data publicării:
bebelus nascut in siria la cutremur
O femeie însărcinată a născut sub dărâmături în Siria Bebelușul a fost salvat, însă mama a murit. Foto: Profimedia

Mii de oameni s-au oferit să o adopte pe fetița care s-a născut sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite în Siria în urma cutremurului de luni. Când a fost salvată, Aya – numele pe care l-a primit fetița și care înseamnă "miracol" în arabă - era încă legat de mama ei prin cordonul ombilical.

Mama, tatăl ei și toți cei patru frați ai ei au murit după ce cutremurul a lovit orașul Jindayris.

Aya este acum în spital. "A ajuns luni într-o stare atât de rea, avea umflături, vânătăi, îi era frig și abia respira", a spus Hani Marouf, medicul pediatru care se îngrijește de ea. Acum, bebelușul este în stare stabilă.

Videoclipurile cu salvarea fetiței au ajuns virale pe rețelele sociale. Imaginile au arătat un bărbat sărind dintre resturile prăbușite ale unei clădiri și ținând în brațe un bebeluș acoperit de praf.

Khalil al-Suwadi, o rudă îndepărtată, care se afla acolo când a fost scoasă fetița în siguranță, a adus-o la doctorul Marouf, în orașul sirian Afrin. Mii de oameni de pe rețelele sociale vor acum să o adopte.

"Mi-ar plăcea să o adopt și să-i ofer o viață decentă", a spus o persoană.

O prezentatoare de televiziune din Kuweiti a spus: "Sunt gata să am grijă și să adopt acest copil... dacă legea îmi permite".

Managerul spitalului, Khalid Attiah, spune că a primit zeci de apeluri de la oameni din întreaga lume care doresc să o adopte pe Aya. Dr Attiah, care are o fiică cu doar patru luni mai mare decât ea, a spus: "Nu voi permite nimănui să o adopte acum. Până la întoarcerea rudelor ei mai îndepărtate, o tratez ca pe un copil al meu". Deocamdată, soția lui o alăptează alături de propria lor fiică.

În Jindayris, orașul natal al lui Aya, oamenii îi caută pe cei dragi printre clădirile prăbușite.

"Situația este un dezastru. Sunt atât de mulți oameni sub dărâmături. Sunt încă oameni pe care nu i-am scos încă", a spus un jurnalist din zonă pentru BBC.

Potrivit acestuia, 90% din oraș a fost distrus și cea mai mare parte a ajutorului de până acum a venit de la localnici și de la salvatorii de la organizația White Helmets. În Siria, au fost raportate peste 3.000 de decese în urma cutremurului. Această cifră nu-i include pe cei care au murit în zonele deținute de rebeli.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri