Fiul unui ministru din cabinetul de război israelian a fost ucis în Gaza. Eizenkot a aflat în timp ce planifica operațiuni militare

Data publicării:
profimedia-0406866393
Fiul lui Gadi Eizenkot a fost ucis joi în nordul enclavei, unde forțele israeliene se luptă cu Hamas. Foto: Profimedia Images

Ministrul israelian al cabinetului de război Gadi Eizenkot a aflat despre moartea fiului său în luptele din Gaza în timp ce discuta despre planurile operaționale la sediul militar din afara enclavei palestiniene, potrivit Reuters.

 „Săgețile de pe hartă pot deveni săgeți în inimile familiilor iubite”, a declarat ministrul israelian al Apărării, Beny Gantz, într-un elogiu televizat.

Gal Meir Eisenkot, în vârstă de 25 de ani, s-a numărat printre sutele de mii de rezerviști militari mobilizați pentru o ofensivă israeliană ca răspuns la atacul Hamas din 7 octombrie.

Acesta a fost ucis joi în nordul enclavei, unde forțele israeliene se luptă cu Hamas, după ce luna trecută au invadat orașul Gaza.

Hamas a spus că a fost ucis de o bombă instalată într-un tunel din districtul Tal al-Zaatar.

Când Eisenkot, tatăl soldatului israelian și ministru în cabinetul de război, a fost anunțat de un ofițer despre moartea fiului său, se afla într-o cameră de planificare a operațiunilor cu Gantz, ministrul Apărării.

„M-am uitat la tine. Când ai ieșit, m-am gândit: „Nimeni nu merită asta. Gal nu merită asta””, a spus Gantz în remarcile adresate lui Eizenkot.

Fost ministru al apărării și cel mai popular rival politic al prim-ministrului conservator Benjamin Netanyahu, Gantz s-a alăturat unui guvern de urgență extins pentru a ajuta la gestionarea ofensivei. Conform acordului, Eizenkot s-a alăturat cabinetului de război.

„Gal, sunt sigur că vom continua ofensiva în efortul de a întări țara pe care ai iubit-o atât de mult - pentru ca aceasta să fie în principal puternică și dreaptă”, a spus Eizenkot, cu vocea înecată de lacrimi, peste sicriul fiul său.

Netanyahu a fost printre demnitarii care au participat la înmormântarea din Herzliya, la nord de Tel Aviv. Într-un omagiu adus familiei Eizenkot, postat pe rețelele socială, premierul israelian a transmis: „Eroii noștri nu au căzut degeaba. Vom continua să luptăm până la victorie”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri