Video Fiul vitreg al noului șef al armatei ucrainene, Oleksandr Sîrski, filmat în tricou cu litera „Z”, rugându-se pentru victoria Rusiei

Data publicării:
iva sirski
Ivan Sîrski (dreapta), purtând semnele Rusiei la Consulatul rus din Sydney. Sursă foto: X

O înregistrare stânjenitoare pentru noul comandant al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sârski, a apărut pe rețele sociale: fiul său vitreg din prima căsătorie a fost filmat la consulatul Rusiei din Sydney, purtând un tricou inscripționat cu litera „Z” și pledând alături de alți tineri pentru victoria Rusiei în războiul declanșat împotriva Ucrainei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Fiul vitreg al comandantului-șef al AFU, (Oleksandr) Sîrski, din prima căsătorie, susține Rusia din Australia. Fiul adoptiv al comandantului-șef al AFU, Ivan Sîrski, purtând o papaha (căciulă rusească - n.r.) și cu litera Z pe tricou, a declarat că se roagă pentru victoria Rusiei. El a felicitat Ministerul rus al Apărării pentru capturarea orașului Avdiivka și și-a anunțat intenția de a obține cetățenia rusă. După felicitări, Ivan a strigat «Glorie Rusiei»”, a scris canalul media Nexta într-o postare pe rețeaua X, distribuind și clipul video.

Potrivit Nexta, Ivan trăiește în Australia, unde s-a mutat împreună cu fratele și mama sa după ce părinții săi au divorțat.

„Toată această acțiune a avut loc la Consulatul General al Rusiei din Sydney, în compania unor fanatici pro-ruși locali, așa-numiții cazaci”, a mai menționat Nexta.

Clipul a fost preluat de pe contul unui blogger rus din Australia, care a realizat filmarea în sediul Consulatului rus. În video apar mai mulți tineri susținători ai Rusiei, îmbrăcați toți în tricouri cu litera „Z”, unii purtând căciuli rusești. Ei susțin războiul Rusiei, iar realizatorul clipului îl felicită pe Ivan Sîrski și spune că acesta va fi protejat.

Rugat să spună câteva cuvinte, fiul vitreg al generalului Sîrski spune că dușmanii Rusiei din Australia trebuie eliminați și „Glorie Rusiei”. 

Generalul Sîrski, școlit la Moscova

Noul comandant al armatei Ucrainei, generalul Oleksandr Sîrski, a făcut școala militară la Moscova și apare filmat în timpul unei defilări în Piața Roșie, în 1986.

De altfel, numirea sa în fruntea armatei ucrainene a atras reacții furioase din Rusia, care îl consideră trădător.

Oleksandr Sîrski s-a născut în 1965 în regiunea Vladimir din Rusia, care făcea parte pe atunci din Uniunea Sovietică. A studiat la Moscova, la Școala Militară Superioară de Comandă, alături de colegi care sunt în prezent comandați ruși.

Noul șef al armatei ucrainene a servit timp de cinci ani în Corpul de artilerie sovietic și a trăit în Ucraina începând cu anii 1980.

Sîrski a devenit șeful forțelor terestre ale armatei ucrainene în anul 2019. Anterior, a comandat trupe împotriva insurgenței pro-ruse din Donbas, începută în 2014. Pe-atunci, el a primit porecla de „Leopardul Zăpezii”.

Sîrski este cunoscut pentru că operațiunile conduse de el au fost unele dintre cele mai de succes în războiul pe care Rusia îl poartă de aproape doi ani împotriva Ucrainei. Sîrski a condus defensiva de succes din Kiev, oprindu-i pe ruși din a obține controlul asupra capitalei și din a decapita conducerea politică a Ucrainei. Atunci a fost numit „Erou al Ucrainei”, cea mai înaltă distincție a țării, primită în aprilie 2022.

De asemenea, Sîrski a condus operațiunea prin care Ucraina a reușit eliberarea unor mari părți din teritoriu în timpul ofensivei din vara anului 2022.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri