Fost ofițer MI6: Rusia „aproape a abandonat" ideea de a câștiga războiul pe cale militară

Data actualizării: Data publicării:
Soldați ucraineni participă la antrenamente în apropiere de linia frontului
Conflictul a devenit un război brutal de uzură între capacitatea Moscovei de a continua luptele și abilitatea Occidentului de a susține Ucraina. Foto: Profimedia Images

Rusia „aproape a abandonat” ideea de a câștiga militar războiul din Ucraina, a declarat un fost ofițer de informații britanic MI6, adăugând că a eșuat în îndeplinirea obiectivelor sale, potrivit Sky News.

Cu un număr din ce în ce mai mare de atacuri asupra unor zone nesemnificative, Rusia pare să folosească „toate stocurile de rachete” pentru a exercita alte tipuri de presiune asupra Ucrainei și a comunității internaționale, a declarat Christopher Steele pentru Sky News.

„Ceea ce vedem este, de fapt, un atac asupra comerțului liber. Putin are cu siguranță ambiții de a contesta modul în care funcționează piața mondială și sistemul occidental, așa cum îl vede el, de guvernare în lume. Rusia aproape că a abandonat ideea de a câștiga acest război din punct de vedere militar în orice sens convențional”, a spus el.

Steele a explicat că Rusia a eșuat în îndeplinirea obiectivelor sale, iar trupele sale suferă de un moral scăzut și de o conducere proastă.

De asemenea, se pare că există probleme și la nivelul comandamentului suprem al țării, unii dintre cei mai buni generali fiind împotriva acestui război.

„Acest lucru este cu adevărat semnificativ și indică o problemă mult mai profundă în cadrul înaltului comandament rus, iar noi nu vedem aceste diviziuni în Ucraina”, a spus el.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri