Fost spion MI6: "Un contract a fost pus pe capul lui Prigojin în Rusia. Am primit informațiile în urmă cu câteva săptămâni"

Data actualizării: Data publicării:
Evgheni Prigojin îmbrăcat în costum cu cravată
Şeful grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin. Foto: Profimedia Images

Christopher Steele, fost ofițer al serviciilor de informații britanice (MI6), susține că a aflat cu câteva săptămâni în urmă că se intenționează lichidarea lui Evgheni Prigojin, însă nu de către Vladimir Putin, ci de către un membru al elitei ruse, o persoană importantă din "mediul de afaceri" al Rusiei. Pe de altă parte, și William Burns, șeful CIA, i-a prezis luna trecută sfârșitul, însă acesta părea convins că șeful mercenarilor Wagner va muri din ordinul lui Putin, spunând despre liderul de la Kremlin că este "apostolul suprem al răzbunării", iar Prigojin nu va scăpa nepedepsit.

"Am auzit în urmă cu câteva săptămâni, de la o sursă, că a fost încheiat un contract pentru Prigojin de către membri importanți ai mediului de afaceri din Rusia", a declarat Christopher Steele, pentru Sky News.

Acesta a spus că nu trebuie să ne gândim că orice tentativă de asasinat ar fi fost autorizată de către Putin, "dar, cu siguranță, se pare că ar putea fi vorba de un act de răzbunare din partea unei persoane din elita rusă, posibil cineva foarte important".

Pe de altă parte, directorul CIA, William Burns, a prezis luna trecută că Putin va vrea să se răzbune pe Prigojin după tentativa de lovitură de stat.

"Putin este o persoană care, în general, crede că răzbunarea este un fel de mâncare care are un gust mai bun, atunci când este servită rece", a declarat Burns la un eveniment al Aspen Institute.

"Din experiența mea, Putin este apostolul suprem al răzbunării, așa că aș fi surprins dacă Prigojin ar scăpa nepedepsit", a mai spus acesta.

Un avion care îi aparține fondatorului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit în regiunea rusă Tver. "Bucătarul lui Putin" era pe lista pasagerilor, potrivit agenției de presă ruse Tass, care citează o declarație a agenției federale de transport a Rusiei. Un al doilea avion al Wagner s-a întors la Moscova.

Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat despre prăbușirea avionului Wagner. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a început declarația de astăzi prin a spune că "nimeni nu ar trebui să fie surprins" de moartea liderului  Wagner, Evgheni Prigojin, într-un accident de avion.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri