Fostul preşedinte albanez Sali Berisha a fost plasat în arest la domiciliu

Data publicării:
Sali Berisha
Sali Berisha. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte şi premier albanez Sali Berisha a fost plasat sâmbătă în arest la domiciliu pentru că a refuzat să se prezinte în faţa instanţei în cadrul unei anchete pentru corupţie, a anunţat justiţia albaneză, relatează AFP.

Această măsură a fost confirmată de consilierul juridic al partidului lui Berisha, Ivi Kaso.

Tribunalul special împotriva corupţiei şi crimei organizate l-a pus sub acuzare în octombrie pe Berisha, în vârstă de 79 de ani, fiind suspectat de "corupţie pasivă a unui înalt funcţionar".

Ancheta este legată de presupusul favoritism de care ar fi beneficiat ginerele său în timpul privatizării unui complex sportiv care aparţinea statului, în timp ce Berisha era şef al guvernului, în 2008.

Parlamentul i-a ridicat joi imunitatea lui Sali Berisha, deschizând calea unei posibile arestări în cadrul acestei anchete, scrie Agerpres.

Berisha a respins aceste acuzaţii, calificându-le "pur politice" şi l-a acuzat pe actualul şef al guvernului, Edi Rama, că se afla la originea acestor proceduri.

Sali Berisha a fost primul preşedinte albanez ales democratic după căderea comunismului în anii '90. Apoi el a condus guvernul din 2005 până în 2013.

Anul trecut i s-a interzis intrarea în Statele Unite şi Marea Britanie din cauza presupusei sale legături cu crima organizată şi fapte de corupţie, acuzaţii pe care Berisha le-a respins.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri