Galerie Foto O rachetă rusească a lăsat o gaură în clădirea administrației din Nikolaev. Sunt cel puțin 7 morți și 20 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu o cladire inainte și după ce a fost lovita de o racheta
Clădirea Administrației Regionale din orașul-port Nikolaev înainte și după ce a fost lovită de rachetă FOTO: Telegram/ Vitali Kim

O rachetă rusească a lovit marți clădirea Administrației Regionale din orașul-port Nikolaev, aflat în sudul Ucrainei, iar 11 persoane au fost prinse sub dărâmături, a anunțat guvernatorul Vitali Kim. În urma incidentului, cel puțin 7 oameni au fost uciși, iar 20 au fost răniți.

Într-o fotografie făcută la scurt timp după atac se vede o gaură mare într-o laterală a clădirii. Mai mulți martori au declarat pentru Reuters că mai multe ambulanțe și mașini de pompieri s-au deplasat spre clădire și că întreaga zonă a fost izolată de autoritățile ucrainene.

O rachetă rusească a lovit clădirea administrației din Nikolaev FOTO: Telegram/ Vitali Kim
O rachetă rusească a lovit clădirea administrației din Nikolaev FOTO: Telegram/ Vitali Kim

Forțele ruse au atacat porturile sudice ale Ucrainei, inclusiv Herson, Odesa, Nikolaev și Mariupol, în încercarea de a separa Ucraina de Marea Neagră și pentru a stabilit un coridor pe uscat între Rusia și Crimeea.

Guvernatorul Kim a spus că racheta a distrus jumătate din clădire și că aceasta a traversat și biroul lui. „Majoritatea oamenilor au scăpat în mod miraculos - opt civili sunt acum sub dărâmături și sperăm că vor fi scoși salvați”, a spus el, adăugând și trei militari au fost prinși sub dărânături. Ulterior autoritățile locale au transmis că cel puțin 7 oameni au murit, iar 20 au fost răniți.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri