Franța va propune UE să adauge mai multe nume de apropiați ai lui Vladimir Putin pe lista sancțiunilor europene

Data publicării:
Ministru de Finanțe al Franței. Foto: Profimedia Images
Ministru de Finanțe al Franței. Foto: Profimedia Images

Franţa va propune Uniunii Europene să adauge „mai multe zeci” de nume de apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin pe lista persoanelor sancţionate ca reacţie la invazia rusă în Ucraina, a anunţat luni ministrul francez al economiei Bruno Le Maire, informează AFP.

Vom transmite mai multe zeci de nume de personalităţi ruse Comisiei Europene, pentru ca ele să fie plasate sub sancţiuni, a afirmat ministrul francez la postul de ştiri LCI, înaintea unei serii de reuniuni a miniştrilor de economie ai ţărilor din UE şi din zona euro.

Aceste persoane sau apropiaţi ai lor au fost identificate de serviciile de informaţii financiare franceze ca având bunuri în Franţa, a adăugat Le Maire.

Uniunea Europeană sancţionează deja mai multe sute de persoane şi entităţi ruse şi bieloruse apropiate regimului de la Moscova, după declanşarea invaziei în Ucraina, şi aplică sancţiuni economice şi financiare care au provocat prăbuşirea rublei, transmite Agerpres.

Citește și: Rusia ar putea fi forțată să plătească în ruble datoria externă din cauza sancțiunilor occidentale

De asemenea, G7 şi UE şi-au făcut vineri publică intenţia de a interzice exportul de produse de lux europene spre Rusia sau de a exclude Moscova din regimul normal de reciprocitate care reglementează comerţul mondial, deschizând calea spre impunerea unor taxe vamale punitive.

Citește și: Cleptocrația lui Putin. Cine sunt oligarhii ruși care își văd viețile date peste cap și averile topindu-se sub sancțiunile occidentale

Aducem lovituri economiei ruse, lovituri robuste, a estimat Bruno Le Maire, adăugând că "toate opţiunile sunt pe masă" pentru a întări sancţiunile deja adoptate. 

Comunitatea internațională a impus un val de sancțiuni economiceputernice după ce Vladimir Putin a lansat invazia Ucrainei, iar economia Rusiei a intrat în pragul colapsului. 

Citește și: Oligarhul rus care a rămas fără mega iahtul de jumătate de miliard de euro cere oprirea războiului din Ucraina

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri