FSB a găsit 700 de kilograme de cocaină într-un depozit de lângă Moscova

Data publicării:
pungi de cocaina
Pungi de cocaină. Sursa foto: Profimedia Images

Serviciul Federal de securitate al Rusiei (FSB, fostul KGB) a reţinut trei cetăţeni străini - doi columbieni şi unul dintr-o ţară neprecizată a Uniunii Europene -, care încercau să vândă 699 de kilograme de cocaină, transmite luni EFE.

''Organele de securitate au detectat tentative de a vinde în Moscova un lot de cocaină latino-americană. Ca urmare a verificărilor, unităţile FSB au reţinut trei străini, cetăţeni ai Columbiei şi unul din ţările UE'', a anunţat FSB, citat de Interfax. ''În timpul reţinerii, au fost detectate 699 de kilograme de cocaină'', a adăugat serviciul de informaţii rus.

Potrivit FSB, cei trei străini ar fi venit în Rusia pentru a desfăşura o operaţiune de trafic de droguri "în mai multe etape", scrie Agerpres.

Deţinuţii plănuiau să primească la Moscova un transport mare de cocaină transferat anterior în Rusia şi a cărui destinaţie finală era UE.

Cu toate acestea, FSB a indicat că o parte a lotului urma să fie vândută pe teritoriul Rusiei.

"Traficanţii de droguri au folosit pentru această infracţiune un depozit închiriat în regiunea Moscovei pe un nume fals. Acolo, ei au reambalat meticulos mărfurile interzise pentru a îngreuna detectarea lor la punctele de frontieră", a explicat FSB.

Specialiştii FSB au estimat valoarea lotului pe piaţa neagră rusă la 2,5 miliarde de ruble (30,75 milioane de dolari), însă vânzarea cu amănuntul a acestuia ar aduce profituri cartelului de peste 6 miliarde de ruble (73,79 milioane de dolari).

Comisia de Investigaţii Rusă a deschis un dosar penal pe numele celor trei străini.

Codul penal rus stabileşte pedepse de până la 20 de ani de închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri