Galerie Foto Furtună devastatoare în SUA. Cel puțin 32 de oameni au murit

Data publicării:
cladire distrusă de tornada in sua
O furtună violentă a provocat tornade în regiunile din sud-estul, centrul şi nordul Statelor Unite. Foto: Profimedia

Numărul persoanelor decedate în urma unei furtuni violente care a provocat tornade în regiunile din sud-estul, centrul şi nordul Statelor Unite în acest weekend a crescut la cel puţin 32, conform autorităţilor şi presei locale.

O furtună violentă a provocat tornade în regiunile din sud-estul, centrul şi nordul Statelor Unite. Foto: Profimedia
O furtună violentă a provocat tornade în regiunile din sud-estul, centrul şi nordul Statelor Unite. Foto: Profimedia

În Memphis, Tennessee, doi copii şi un adult au fost găsiţi morţi, sâmbătă, după ce vântul puternic a doborât copaci pe mai multe locuinţe, potrivit Departamentului de Poliţie din Memphis.

În comitatul McNairy din Tennessee, autorităţile au raportat alte două decese, pe lângă cele şapte anunţate sâmbătă, conform media locale. Departamentul de Sănătate din Tennessee a raportat duminică trei decese asociate intemperiilor în alte trei comitate, însă nu a oferit mai multe detalii, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În comitatul Owen din Indiana au fost găsite cadavrele unui cuplu, într-o zonă de campare din Parcul McCormick's Creek, conform Departamentului de Resurse Naturale din acest stat.

Alte 15 decese provocate de furtună, care a generat tornade în mai multe regiuni, au fost raportate anterior în Arkansas, Illinois, Indiana, Delaware, Mississippi şi Alabama.

Zeci de persoane au fost rănite şi numeroase clădiri au fost avariate sau distruse.

Preşedintele american Joe Biden a declarat stare de „dezastru major” în Arkansas, duminică, şi a dispus acordarea unui ajutor federal pentru zonele afectate.

Joe Biden a transmis într-un comunicat emis duminică după-amiază că el şi soţia sa, Jill, se rugau pentru persoanele afectate de furtunile din weekend şi a transmis autorităţilor federale competente „să acorde ajutor în cazul nevoilor imediate şi să contribuie la reconstrucţie, pe termen lung”.

„Ştim că familii de pe teritoriul Americii deplâng pierderea celor dragi, că aşteaptă cu disperare veşti despre alţii care se luptă pentru vieţile lor şi caută printre dărâmăturile caselor şi afacerilor lor”, a spus şeful statului.

Centrul Naţional de Previziune a Furtunilor a emis avertizări de vreme severă pentru ziua de duminică, valabile în regiuni din nordul şi nord-estul Texas, în preajma Dallas şi Fort Worth, fiind prognozate căderi de grindină, rafale semnificative de vânt şi o „tornadă puternică sau două”.

Aeroportul Internaţional Dallas Fort Worth s-a aflat sub ordin de menţinere la sol a tuturor aeronavelor, timp de câteva ore, duminică după-amiază, zborurile suferind întârzieri din cauza ploilor abundente, a grindinii şi a vânturilor puternice.

Condiţii meteorologice severe au fost prognozate, de asemenea, în mare parte din Midwest (centru-nord), între Chicago şi Little Rock, Arkansas, potrivit Centrului de Previziune a Furtunilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri