Generalul Ben Hodges, după ultima reușită a ucrainenilor: „Cred că este aglomerație mare pe fundul Mării Negre”

Data actualizării: Data publicării:
Lieutenant General Ben Hodges, commanding general of the US Army in Europe, in uniform, is seen during a press conference after NATO Saber Strike military exercises on June 16, 2017 in Orzysz, Poland
Gen. Ben Hodges a fost comandantul trupelor SUA în Europa. Foto: Profimedia

Generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor americane în Europa, a reacționat după ultima reușită a forțelor ucrainene, care au distrus zilele trecute încă o navă rusească de patrulare, „Serghei Kotov”. Ben Hodges a comentat ironic că este multă aglomerație pe fundul Mării Negre, aluzie la numărul mare de vase pierdute de flota rusă în confruntarea cu Ucraina, care practic nu are flotă.

„Cred că este aglomerație foarte mare pe fundul Mării Negre...”, a scris Ben Hodges într-un mesaj pe rețeaua X, cu trimitere la distrugerea navei rusești de patrulare „Serghei Kotov”, lovită de forțele ucrainene cu drone marine.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ben Hodges a distribuit o postare a ministrului britanic al apărării, Ron Grant Shapps, care a comentat, legat de distrugerea navei rusești „Serghei Kotov”, că flota lui Putin din Marea Neagră nu este în siguranță și, dacă ucrainenii ar primi mai multe arme și echipamente necesare din Occident, ar obține mult mai multe victorii.

Serviciul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării a publicat marți imagini de la un atac cu drone marine asupra navei rusești de patrulare „Serghei Kotov”, care a fost „distrusă”.

Nava a fost atacată din mai multe părți de un „roi” de drone marine Magura V, o tactică împotriva căreia flota rusă s-a dovedit lipsită de apărare până acum.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri