George Floyd a cerut ajutor cu ultima lui suflare, a susținut procurorul în rechizitoriu

Data actualizării: Data publicării:
george floyd ii implora pe politisti in timpul arestarii
Imagini din timpul arestării lui George Floyd. Sursa captură BBC

George Floyd ar fi cerut ajutor cu ultima lui suflare, înainte de a muri sufocat de genunchiul poliţistului Derek Chauvin, a declarat luni procurorul de caz, în rechizitoriul său împotriva fostului ofiţer de poliţie, acuzat că l-a ucis pe afro-american.

"George Floyd a implorat până când nu a mai putut vorbi", a declarat procurorul adjunct Steve Schleicher în faţa juraţilor. "Era nevoie doar de puţină compasiune, însă nimeni nu a dat dovadă de ea în acea zi", a adăugat el, informează AFP, citată de Agerpres.

Derek Chauvin, un poliţist alb de 45 de ani, este judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare ce au dus la decesul lui George Floyd, arestat pentru o infracţiune minoră.

Pe 25 mai 2020, la Minneapolis, timp de peste nouă minute, poliţistul şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, care era lungit pe burtă, cu mâinile încătuşate la spate.

Citește si: Noi imagini dramatice din timpul arestării lui George Floyd: „Vă rog să nu mă împușcați, tocmai mi-am pierdut mama”

Moartea lui George Floyd a suscitat manifestaţii antirasiste de o amploare istorică şi un val de indignare la nivel mondial împotriva violenţelor poliţiştilor.

"El a cerut ajutor cu ultima lui suflare, însă poliţistul nu l-a ajutat, acuzatul a rămas cu genunchiul pe el", a mai spus procurorul, afirmând că poliţistul a încălcat codul poliţiei din Minneapolis în materie de utilizare a forţei. "George Floyd nu era o ameninţare pentru nimeni, el nu încerca să facă rău nimănui", a adăgat procurorul.

Citește și: Un expert răstoarnă teoria avocaților lui Derek Chauvin: George Floyd a murit din cauza lipsei de oxigen, nu de la fentanil

"Acuzatul nu este judecat pentru că este poliţist, ci pentru ceea ce a făcut", a subliniat Steve Schleicher.

Avocatul lui Derek Chauvin, Eric Nelson, urmează să pledeze după Steve Schleicher, înainte ca juraţii să se retragă pentru a delibera.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri