George Simion l-ar vrea președintele României pe Piperea sau pe Ioan Aurel Pop. AUR spune că are zece variante de prezidențiabil

Data publicării:
George Simion.
George Simion. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

George Simion spune că partidul AUR, pe care îl conduce, are zece variante posibile de candidat la alegerile prezidențiale din 2024: din interiorul partidului - Claudiu Târziu, Cristian Terheș, Gheorghe Piperea - sau din afara acestuia - Ioan Aurel Pop, Mircea Diagonu sau Andrei Marga. Simion a evitat un răspuns referitor la propria candidatură, precizând că alegerea candidatului AUR la prezidenţiale, care va fi anunţat după alegerile europarlamentare, „depinde de profilul contracandidaţilor”.

„Candidatul AUR pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat imediat după ce se termină alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024 pentru a vedea dacă avem sprijinul populaţiei pentru a da viitorul preşedinte al României.

Nu vrem să fim o unealta în mâna PSD-ului care să se folosească de noi doar pentru a repeta scenariul Iliescu-Vadim din 2000.

Cred că de data asta românii nu îl vor mai vota pe Iliescu. Cred că românii s-au trezit. (...) Toate scenariile, toate sondajele arată în momentul ăsta că AUR va da candidatul în turul doi de alegeri", a spus George Simion, liderul AUR, la Antena 3, cu ocazia evenimentului de lansare a liste de candidaţi ai partidului pentru alegerile europarlamentare.

Întrebat de ce nu se regăseşte pe această listă, Simion a declarat că îşi vede viitorul mai departe, la Bucureşti. El a susţinut că partidul pe care îl conduce are 10 variante de candidat la alegerile prezidenţiale.

În ceea ce priveşte propria candidatură, George Simion a evitat un răspuns clar.

„O să vedem dacă candidează preşedinţii de partid sau candidează nişte candidaţi serviţi cum ar fi Mircea Geoană sau doamna Kovesi şi în funcţie de asta vom face şi noi următoarele mişcări politice”, a declarat liderul AUR. El a explicat că AUR va decide în funcţie de profilul contracandidaţilor.

„Dacă candidează Kovesi, poate alegem pe cineva din justiţia reală (...) un expert în drept”, a precizat el, evitând din nou un răspuns tranşant referitor la circumstanţele în care ar candida la preşedinţie.

Solicitat să nominalizeze posibilele variante de prezidenţiabili AUR, în afară de persoana sa, liderul AUR a menţionat că „sunt foarte multe”.

„Din interiorul partidului Claudiu Târziu, Cristian Terheş, Gheorghe Piperea, sau din afara partidului: Ioan Aurel Pop, Mircea Diaconu, Andrei Marga”, a enumerat George Simion.

Întrebat dacă preşedintele Academiei Române ar putea fi candidatul AUR la prezidenţiale, Simion a răspuns: „Am putea susţine o astfel de variantă pentru că mi se pare o soluţie corectă pentru funcţia de demnitate publică numită preşedinţia României”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri