Grant Shapps este noul ministru al apărării în cabinetul Sunak. Acesta îl înlocuiește pe Ben Wallace care a demisionat azi

Data actualizării: Data publicării:
Grant Shapps
Într-o declarație pentru BBC, Shapps a spus că este „onorat” să preia acest rol. Foto: Grant Shapps Sursa foto: Profimedia Images

Grant Shapps a fost confirmat ca noul secretar al apărării, după demisia lui Ben Wallace. Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a acționat rapid pentru a-l numi pe Shapps, care a servit cel mai recent în cabinet ca secretar pentru securitatea energetică, transmite The Guardian.

Grant Shapps a fost anterior secretar de interne (timp de șase zile în cabinetul nefast al lui Liz Truss), secretar de afaceri, secretar de transport și președinte al partidului conservator, printre o serie de funcții ministeriale pe care le-a avut din 2010 încoace.

Grant Shapps s-a angajat să „continue să sprijine Ucraina”, după ce a preluat funcția de secretar al apărării de la Ben Wallace

Este al cincilea loc de muncă al domnului Shapps în cabinet în mai puțin de un an, incluzând rolurile de secretar pentru energie, secretar de transport și, pe scurt, secretar de interne, scrie BBC.

Într-o declarație pentru BBC, Shapps a spus că este „onorat” să preia acest rol.

Claire Coutinho l-a înlocuit pe Shapps în funcția de secretar al Securității Energetice și Zero Emisii, iar David Johnston o înlocuiește pe aceasta la Ministerul Educației.

Shapps a adus un omagiu „contribuției enorme pe care Ben Wallace a adus-o apărării și securității Regatului Unit, dar și cele globale, în ultimii patru ani”.

„Aștept cu nerăbdare să lucrez cu bărbații și femeile curajoși din forțele noastre armate care apără securitatea națiunii noastre”, a adăugat el.

Grant Shapps este considerat a fi unul dintre cei mai buni comunicatori ai guvernului. De la invazia Ucrainei de către Rusia, Shapps a jucat un rol vizibil în sprijinul Marii Britanii pentru această țară. El a luat parte la proiectul „Homes for Ukraine”, găzduind o familie de refugiați în casa sa din Hertfordshire.

Shapps a vizitat Ucraina săptămâna trecută, în rolul său anterior de secretar pentru energie, pentru a sublinia rolul guvernului britanic în garantarea aprovizionării cu uraniu îmbogățit la centralele nucleare ale țării.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri