Grefiera din SUA care a făcut campanie în România împotriva căsătoriilor gay și-a pierdut funcția

Data publicării:
Kim Davis, alegeri sua 2018i
Kim Davis. FOTO: Guliver/Getty Images

Kim Davis, funcționara din Kentucky, care a devenit o „martiră a drepturilor religioase”, după ce a refuzat să valideze căsătoriile între persoane de același sex și care a făcut campanie împotriva căsătoriilor gay și în România, și-a pierdut funcția, în urma alegerilor din SUA, relatează Vice.

Kim Davis, alegeri sua 2018i
Kim Davis. FOTO: Guliver/Getty Images

Kim Davis a obținut 3.566 de voturi, în timp ce adversarul său, democratul Elwood Caudill Jr., a câștigat alegerile pentru postul de grefier în Rowan County, cu 4.210 voturi.

Davis a devenit faimoasă în SUA în 2015, când a petrecut cinci zile în închisoare, pentru că a refuzat să emită licențe de căsătorie pentru cuplurile gay, la scurt timp după ce Curtea Supremă a decis că persoanele de același sex au dreptul constituțional de a se căsători. Semnătura ei era obligatorie pentru obținerea certificatelor de căsătorie, iar în urma scandalului statul Kentucky a schimbat legea, astfel încât să nu mai fie nevoie de semnăturile grefierilor în acest caz.

Kim Davis a fost lăudată, la acea vreme, de republicani proeminenți, inclusiv de președintele Donald Trump. Femeia s-a întâlnit și cu Papa Francisc, în timpul vizitei acestuia la Casa Albă, și a făcut campanie în România împotriva căsătoriilor între persoane de același sex.

Potrivit New York Times, Kim Davis a făcut campanie anti căsătorii gay în România la finalul lui 2017, la invitația președintelui Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu.

„Este extrem de îngrijorător că o persoană care a încălcat legea în SUA este adusă în România și prezentată drept o eroină a creștinismului”, a declarat atunci Vlad Viski, președintele MozaiQ.

„Am invitat-o pe Kim Davis să împărtășească cu noi lupta ei pentru libertate, credința ei puternică și experiențele ei din închisoare, acesta fiind prețul pe care l-a plătit pentru că și-a păstrat credința”, declara președintele CpF.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timpul vizitei în România, Kim Davis a făcut campanie în șase orașe, s-a întâlnit cu lideri politici și a acordat interviuri. „Vreau să le dau românilor speranța că pot fi puternici și pot susține familia fără să fie împotriva unui alt grup de oameni. Poți susține ceva fără să fii împotriva altui lucru”, a declarat Kim Davis.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri