Guvernul polonez consideră o diversiune interceptarea unei aeronave de către un avion rus deasupra Mării Negre

Data publicării:
su 35 in zbor
Avion de luptă rusesc Su-35. Foto: Profimedia

Guvernul de la Varşovia a criticat manevrele avionului de luptă rus care s-a apropiat periculos de mult de o aeronavă poloneză, considerând acțiunea drept tentativă de diversiune de la eșecurile de pe frontul din Ucraina.

Moscova încearcă să distragă atenţia de la eşecurile armatei sale în războiul din Ucraina şi încearcă să impresioneze populaţia rusă cu astfel de incidente, a declarat luni pe postul public TVP purtătorul de cuvânt al guvernului polonez Piotr Muller, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Grănicerii polonezi au afirmat vineri că un avion de luptă rus a interceptat un avion polonez care efectua un zbor de patrulare pentru agenţia UE de protecţie a frontierelor Frontex deasupra Mării Negre.

Aeronava rusă Su-35 a desfăşurat „manevre agresive şi periculoase”, potrivit gărzilor de frontieră poloneze.

Echipajul avionului polonez a pierdut temporar controlul aparatului, care a pierdut altitudine din cauza turbulenţelor create de avionul de luptă.

Incidentul s-a produs în spaţiul aerian internaţional, în zona de operaţiuni desemnată de România.

Pe fondul războiului Moscovei din Ucraina, aeronave ale UE, NATO, precum şi ruse s-au interceptat reciproc în mod repetat deasupra Mării Negre, generând câteva incidente periculoase.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri