Hamas spune că ostaticii pe care i-a răpit în Israel sunt „oaspeți” și sugerează că vrea să-i folosească drept monedă de schimb

Data publicării:
O femeie în negru face o poză cu telefonul zidului pe care sunt puse afișele cu ostaticii luați de Hamas în Gaza
Fotografiile ostaticilor luați de Hamas, pe un zid, în Israel. Foto: Profimedia Images.

Unul dintre liderii de rang înalt ai Hamas a declarat, luni, că gruparea „are tot ce îi trebuie” pentru a obține eliberarea palestinienilor din închisorile israeliene, un indiciu că gruparea teroristă intenționează să-i folosească pe ostaticii lor, răpiți după atacul din 7 octombrie, ca monedă de schimb, relatează Reuters.

La puțin timp după ce Khaled Meshaal a făcut aceste remarci în privința captivilor, printre care sunt israelieni dar și cetățeni străini răpiți de Hamas pe 7 octombrie, aripa militară a organizației a spus, separat, că prizonierii non-israelieni sunt „oaspeți” și că vor fi eliberați „atunci când circumstanțele o vor permite”.

Conform IDF, teroriștii Hamas au luat ostatici 199 de oameni pe care i-au adus în Gaza. Hamas susține că are între 200 și 250 de ostatici. Organizația teroristă cere de multă vreme eliberarea unui număr de 6.000 de palestinieni aflați în închisorile israeliene. Acum, Hamas spune că are tot ce îi trebuie pentru a goli toate închisorile”.

Printre prizonierii Hamas se crede că se află și cetățeni ai unor alte țări, precum Germania sau Thailanda. Și alte țări au raportat că au cetățeni dispăruți.

Purtătorul de cuvânt al aripii înarmate a Hamas, Abu Obedia, a spus într-un mesaj video că Hamas „are un grup de reținuți de diferite naționalități, ei sunt oaspeții noștri și îi vom proteja”.

„Îi vom elibera pe acești prizonieri de diferite naționalități atunci când circumstanțele de la fața locului o vor permite”, a continuat el, fără să dea alte detalii.

Un al lider al organizației teroriste, Moussa Abu Marzouk, a declarat, luni, că „prizonierii străini nu pot fi eliberați din cauza bombardamentelor continuate ale Israelului în Fâșia Gaza”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri