În ce stare se află acum cei 4 copii salvați din junglă. Unul dintre ei slăbise atât de mult încât nu mai putea să meargă

Data publicării:
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări.
Cei 4 copii dispăruți în jungla amazoniană au fost găsiți după 40 de zile de căutări. Foto: Profimedia

Cei patru copii care au supraviețuit ca prin minune 40 de zile în jungla columbiană, după ce avionul în care se aflau împreună cu mama lor s-a prăbușit, „se află într-un proces de recuperare satisfăcător”, anunță autoritățile.

Lesly (13 ani), Soleiny (9 ani), Tien Noriel (5 ani) și Cristin (1 an) au fost găsiţi de militari vineri după-amiaza în sudul Columbiei.

De sâmbătă dimineaţa ei se află la un spital militar, la Bogota, unde au fost aduşi într-o „stare clinică acceptabilă”, scrie News.ro, care citează AFP.

După două zile de îngrijiri, „ei se află într-o dispoziţie bună, au colorat şi desenat, le place să vorbească (...), sunt foarte bine dispuşi”, declară într-o înregistrare video transmisă presei adjuncta directoarei Institului Columbian al Protecţiei Familiei (ICBF) Adriana Velasquez.

Cele două surori mai mari au făcut „vârfui de febră” luni, iar Tien Noriel este „supravegheat” din cauza unei „eventuale contaminări” alimentare, a anunţat la postul W Radio directoarea ICBF, Astrid Caceres.

Tien Noriel, singurul băiat, era atât de slab atunci când a fost găsit, încât nu putea să meargă, potrivit indigenilor, care au stabilit primul contact cu copiii, vineri.

„Bebeluşul se află în continuare în îngrijire internmediară, nu din cauza unei stări grave, ci pentru că este supravegheat îndeaproape din cauza vârstei sale”, a precizat Astrid Caceres.

„Ei au putut să doarmă din nou, lucru care i-a ajutat foarte mult”, a subliniat ea.

„Evoluţia decurge aşa cum s-a prevăzut (...). Prognosticul rămâne de două până la trei săptămâni de spitalizare”, a anunţat ea.

Între timp, în familia copiilor a a început lupta pentru custodie. Mama lor a murit după ce avionul cu care zburau, iar tatăl celor doi copii mai mici este acuzat de violență domestică.

Cei patru copii au fost găsiţi în timp ce rătăceau singuri în junglă, după prăbuşirea, la 1 mai, a unui avion de mici dimensiuni, de tip Cessna 206, la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi un apropiat, care au murit toţi în acest accident.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri