India și Rusia au semnat acorduri pentru viitoarele unități ale proiectului de energie nucleară Kudankulam

Data actualizării: Data publicării:
Kudankulam energie nucleara india rusia
Corpul unui reactor nuclear de 1.000 MW construit de Rusia pentru centrala Kudankulam din India. Foto: Profimedia Images

India a anunţat marţi că a semnat acorduri cu Rusia pentru viitoarele unităţi ale Proiectului de energie nucleară Kudankulam din statul Tamil Nadu, din sudul ţării, transmite Reuters.

Ministrul de externe, Subrahmanyam Jaishankar, aflat într-o vizită în Rusia, urma să poarte discuţii cu omologul său rus Serghei Lavrov miercuri, iar cei doi miniştrii intenţionează să discute despre relaţiile bilaterale, precum şi despre conflictele din Ucraina şi Gaza şi chestiuni legate de grupuri precum BRICS.

„Astăzi, în prezenţa vicepremierului Denis Manturov, am semnat câteva acorduri importante referitoare la viitoarele unităţi ale Proiectului Nuclear Kudankulam”, a spus Jaishankar marţi, la o întâlnire cu comunitatea indiană la Moscova.

Construcţia primelor două unităţi a început în urmă cu aproape două decenii, ca parte a unui proiect semnat de ambele ţări.

New Delhi şi Moscova se bucură de o relaţie strânsă de zeci de ani, iar India a refuzat să condamne Rusia din cauza războiului cu Ucraina.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri