Galerie Foto Inundațiile au făcut prăpăd în India. Mai multe școli au fost închise, iar zborurile au fost anulate din cauza ciclonului Michaung

Data actualizării: Data publicării:
inundatii in india
În mai multe zone apa ajungea până la genunchi. FOTO: Profimedia Images

Cel puțin două persoane au murit, iar pista unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din India a fost inundată din cauza ploilor torențiale. Autorităţile din sudul Indiei au închis luni şcoli şi birouri, au oprit zboruri şi au evacuat zone de coastă înaintea unei furtuni ciclonice puternice care ar urma să atingă uscatul în următoarele 24 de ore, informează Reuters.

În mai multe zone apa ajungea până la genunchi. FOTO: Profimedia Images
În mai multe zone apa ajungea până la genunchi. FOTO: Profimedia Images

Ciclonul Michaung ar urma să atingă uscatul pe coasta statului Andhra Pradesh din sudul Indiei marţi dimineaţa, a anunţat biroul meteorologic al ţării.

Autorităţile din Andhra Pradesh şi din statul vecin Tamil Nadu se află în alertă maximă, evacuând mii de persoane care locuiesc în zonele de coastă, au indicat oficialii din ambele state, fiind emise, de asemenea, avertismente pentru pescari să nu se aventureze în mare.

Mass-media au prezentat imagini cu maşini care pluteau pe apa care inundase străzile din Chennai, un oraş cu aproape şapte milioane de locuitori şi capitala statului Tamil Nadu. În mai multe zone ale oraşului apa ajungea până la genunchi şi au existat întreruperi de curent de luni dimineaţă.

Autorităţile au închis luni operaţiunile de pe aeroportul din Chennai, invocând „condiţii meteo severe”.

Departamentul pentru industrii din Tamil Nadu, centru de producţie şi gazdă a unor mari producători de electronice şi automobile, printre care Hyundai şi Foxconn, furnizorul Apple, a indicat că doar „companiile de aprovizionare esenţiale” vor funcţiona deocamdată.

Şcolile, colegiile, birourile şi băncile au fost închise pentru luni şi marţi în cel puţin patru districte din Tamil Nadu, din cauza condiţiilor meteorologice, potrivit unui anunţ guvernamental.

În Andhra Pradesh, autorităţile au evacuat circa 7.000 de persoane din opt districte aflate pe coastă şi se pregătesc să evacueze în total 28.000 de persoane, în funcţie de traiectoria şi gravitatea ciclonului, a declarat pentru Reuters un oficial de rang înalt din cadrul departamentului de gestionare a dezastrelor din acest stat.

În Tamil Nadu, autorităţile au decretat zi liberă în patru districte de pe coastă şi au cerut oamenilor să nu se aventureze afară decât dacă este necesar.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri