Italia a vândut în SUA teste pentru coronavirus în timp ce criza începuse în Lombardia

Sergiu Balaban Data publicării:
test coronavirus
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fiecare țară încearcă să facă rost cât mai repede de singurele arme care pot fi folosite împotriva virusului: echipamente de protecție, aparatură pentru terapia intensivă și teste pentru diagnosticare. În plină stare de urgență în Italia, declarată pe 31 ianuarie, Statele Unite au cumpărat o jumătate de milion de kit-uri pentru diagnosticarea Covid-19 chiar din Lombardia, scriu jurnaliștii italieni.

Testele au fost produse la Brescia, chiar în inima epidemiei, iar italienii se întreabă acum de ce aceste teste nu au fost oprite în Peninsulă. Ar fi fost suficiente pentru a diagnostica o mare parte din populația regiunilor afectate. Până acum în Italia au fost folosite 180.000 de teste, iar strategia autoritătilor presupune testarea numai în cazul pacienților cu simptome grave

Testele ar fi plecat cu un avion militar de la baza americană din Aviano, de lângă Pordenone.

Transportul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman: "Avem multiple elemente pentru testare - a precizat și generalul Paul Friedrichs, de la comandamentul medical central - primele sunt kit-urile pentru conservarea testelor efectuate, apoi lichidul pentru diagnosticare. Asta am adus din Italia. Este un bun exemplu despre cum țările cooperează pentru a răspunde la o întrebare globală."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri