Italia ia în considerare "măsuri și mai stricte" după carantina fără precedent. Totul depinde de ziua de duminică

Data actualizării: Data publicării:
italia coronavirus spital
Foto: Alessandro Serrano'/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carantina fără precedent impusă în Italia săptămâna trecută, pentru a limita răspândirea coronavirusului, s-ar putea prelungi dacă nu se reduce ritmul în care apar cazuri noi, au declarat miercuri oficiali citaţi de Reuters.

Conform dispoziţiilor în vigoare, sunt închise până în 25 martie restaurantele, barurile şi majoritatea magazinelor. S-a întrerupt şi activitatea în şcoli şi universităţi, iar italienilor li s-a cerut să nu iasă din locuinţe până în 3 aprilie, dacă nu este neapărat necesar.

Restricţiile au fost impuse în 12 martie, iar de atunci numărul de cazuri de contaminare a crescut peste dublu, ajungând la peste 31.500, şi s-au confirmat 2503 decese provocate de COVID-19 - de trei ori mai multe decât înainte de carantină.

"Nu ştiu dacă măsurile vor fi prelungite după 3 aprilie. Vom lua o decizie pe baza cifrelor şi a evenimentelor. Nu pot exclude asta. Vom vedea în zilele următoare", a spus ministrul infrastructurii, Paola De Micheli, citat de Agerpres.

Giulio Galera, şeful serviciilor de asistenţă din provincia Lombardia din nordul Italiei, epicentrul epidemiei, a apreciat că s-ar putea să fie nevoie de interdicţii chiar mai drastice. "Fie curba se atenuează până duminică, fie va trebui probabil să luăm în considerare măsuri şi mai stricte", a declarat el postului de televiziune 7 Gold.

Autorităţile din Lombardia au indicat deja că intenţionează să închidă toate firmele, inclusiv liniile de producţie, şi să reducă activitatea transportului public. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri