Video Iulia Navalnaia a votat la ambasada Rusiei de la Berlin

Data actualizării: Data publicării:
Iulia Navalnaia vot
Iulia Navalnaia s-a aşezat la coadă în faţa ambasadei ruse din Berlin pentru a vota. Foto: Profimedia Images

Iulia Navalnaia, văduva lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse faţă de Vladimir Putin, care a murit în închisoare, s-a prezentat duminică la ambasada Rusiei la Berlin pentru a vota în alegerile prezidenţiale din ţara sa şi a participa la protestul „Amiază/Prânzul împotriva lui Putin”, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

Ea a făcut apel înainte de scrutin la susţinătorii săi să meargă la urne în acelaşi moment, duminică la prânz (09.00 GMT), şi să voteze cu orice alt candidat decât Vladimir Putin.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Iulia Navalnaia s-a aşezat la coadă în faţa ambasadei, a acceptat să facă selfie-uri cu simpatizanţii, în timp ce nu departe de ea avea loc o manifestaţie împotriva realegerii lui Putin pentru un nou mandat.

Potrivit Reuters, purtătoarea de cuvânt Kira Iarmîş a postat pe reţeaua de socializare X fotografii cu Iulia Navalnaia stând la coadă în faţă ambasadei Rusiei din Berlin. Activiştii susţin că unii oameni au scandat „Iulia, Iulia” şi au bătut din palme.

Ruşii votează duminică în ultima zi a unui scrutin menit să celebreze triumful lui Putin, aflat în fruntea ţării de 24 de ani, în pofida represiunii din ţară,

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri