Iulia Navalnaia, atacată de Kremlin după victoria lui Putin: A pierdut legătura cu patria, nu mai simte pulsul rușilor

Data actualizării: Data publicării:
iulia navalnaia
Iulia Navalnaia (foto) a cerut rușilor să voteze cu orice alt candidat, „dar nu cu Putin”. Sursa foto: Profimedia Images

Kremlinul a atacat-o pe văduva lui Aleksei Navalnîi, într-o declarație transmisă luni, după ce președintele Vladimir Putin a fost reales cu 87% dintre voturile exprimate, spunând că Iulia Navalnaia a pierdut „legătura cu patria” şi a pierdut ”pulsul” ruşilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Această Iulia Navalnaia pe care aţi menţionat-o face în continuare parte dintre aceşti oameni care-şi pierd rădăcinile, care-şi pierd legăturile cu patria, care-şi pierd înţelegerea patriei lor, care nu mai simt pulsul ţării lor”, i-a răspuns un purtător de cuvânt al Kremlinului unei întrebări a unui jurnalist.

Iulia Navalnaia a scris numele soțului său pe buletinul de vot

În campania în vederea alegerilor prezidenţiale, Iulia Navalnaia a cerut populaţiei ruse ”să voteze cu orice alt candidat, dar nu cu Putin”.

Duminică, ea a anunţat că a scris ”Navalnîi” pe buletinul său de vot, după ce a votat la Ambasada Rusiei de la Berlin.

”Bineînţeles că am scris numele «Navalnîi», pentru că nu este posibil (...) ca, la o lună înainte de alegeri, principalul opozant al lui Putin, deja încarcerat, să fie ucis”, a declarat ea.

La intrarea în sediul ambasadei ruse, susţinătorii săi au scandat ”Iulia, Iulia, noi suntem cu tine!”.

Iulia Navalnaia s-a angajat să continue activitatea soţului său şi a acuzat în mai multe rânduri, în ultimele zile, că Vladimir Putin l-a ”asasinat”, o acuzaţie pe care Kremlinul o neagă ferm.

Aleksei Navalnîi, cel mai feroce critic al lui Vladimir Putin din ultimii zece ani, a murit la 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară, în Arctica, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ”extremism”.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri