Video Jafuri și violențe la Montreal, după ce o manifestație contra rasismului a degenerat. Mai multe magazine au fost vandalizate

Data publicării:
monteal violente
FOTO: Captura video Twitter

O manifestație împotriva rasismului din Montreal, la care au participat mii de persoane, a degenerat în cursul serii, când au avut loc înfruntări cu poliția și numeroase jafuri. Mai multe vitrine au fost sparte, iar din magazine au fost furate diverse obiecte, relatează AFP, citată de Agerpres.

Aproximativ 10.000 de persoane au defilat calm duminică după-amiază, timp de trei ore. Oamenii au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu manifestaţiile din SUA de după moartea lui George Floyd, un afroamerican de 46 de ani care a murit după ce s-a asfixiat în timp ce era imobilizat de către un poliţist alb.

Însă după lăsarea serii în centrul oraşului au izbucnit violenţe. Un grup de manifestanţi a aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine, care au răspuns cu gaze lacrimogene.

Vitrinele mai multor magazine au fost sparte.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

O persoană a fost filmată în timp ce fugea cu o chitară electrică furată dintr-un magazin de muzică.

Poliţia nu a precizat câte persoane au fost reţinute în timpul incidentelor.

Magazinele nu au fost autorizate să deschidă decât la începutul săptămânii trecute la Montreal, în condiţiile în care metropola din Quebec a fost epicentrul pandemiei de cronavirus în Canada.

Majoritatea manifestanţilor din Montreal au purtat măşti în timpul manifestaţiei de pe străzile oraşului, dar nu au respectat distanţa fizică de doi metri cerută de autorităţi.

Poliţia din Montreal a denunţat, într-o postare pe Twitter, circumstanţele morţii lui George Floyd, "care sunt neconforme cu valorile organizaţiei noastre".
"Respectăm drepturile şi nevoia fiecăruia de a denunţa sus şi tare această violenţă şi vom fi alături de voi pentru a vă asigura securitatea", a anunţat poliţia pe Twitter.

O altă manifestaţie împotriva rasismului a reunit câteva mii de persoane duminică la Vancouver.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri