Jeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră care spune că era obligată să sară pe fereastră ca să meargă la toaletă

Data actualizării: Data publicării:
jeff bezos si iubita in rochie rosie
Jeff Bezos și iubita lui, Lauren Sanchez FOTO: Profimedia Images

Jeff Bezos a fost dat în judecată de o fostă menajeră pentru discriminare rasială, susținând, printre altele, că era obligată să sară pe fereastra de la spălătorie pentru a merge la toaletă, pentru că nu avea voie să intre în casa miliardarului decât pentru a face curățenie.

Mercedes Wedaa, care a fost menajeră la casa miliardarului Amazon din Seattle timp de trei ani, susține într-un proces intentat la tribunalul de stat din Seattle că ea și ceilalți angajați hispanici au fost tratați în mod diferit față de angajații albi. Femeia mai spune că administratorul proprietății era „agresiv și abuziv” cu ea, în timp ce angajații albi de la curățenie erau tratați „cu respect”.

Avocatul lui Bezos a negat toate acuzațiile și a spus că afirmațiile potrivit cărora Wedaa a fost discriminată în baza rasei este „absurdă”, potrivit The Guardian.

Mercedes Wedaa, care a lucrat pentru Jeff Bezos începând cu 2019, a spus că i s-a cerut frecvent să lucreze între 10 și 14 ore pe zi, fără pauze de masă sau de odihnă, dacă Bezos și familia lui se aflau la reședință.

În documentul înaintat la instanță, femeia mai spune că pe proprietate nu există un spațiu de recreație, astfel că angajații erau nevoiți să mănânce în spălătorie. Wedaa susține, de asemenea, că nu avea voie să intre în casă decât atunci când trebuia să facă menajul, iar din această cauză ajungea rar la toaletă, ceea ce i-a provocat probleme de sănătate.

Timp de aproximativ 18 luni, pentru a folosi o baie, reclamanta și alte menajere au fost forțate să iasă prin fereastra spălătoriei la exterior. Apoi să alerge pe lângă camera tehnică și prin camera tehnică, apoi să coboare până la o baie”, se spune în plângerea înaintată la instanță. Pentru că Wedaa și alte menajere „au trebuit să-și petreacă o mare parte din zi fără să meargă șa toaletă”, se îmbolnăveau frecvent de infecții ale tractului urinar.

Wedaa îl dă în judecată pe Jeff Bezos personal, dar a intentat proces și împotriva celor două companii – Zefram și Northwestern – care îi gestionează proprietățile.

Harry Korrell, unul din avocații lui Bezos, a declarat: „Am investigat afirmațiile și sunt nefondate. Wedaa a câștigat salarii cu șase cifre anual (cel puțin 100.000 de dolari) și a fost menajera principală. A putut să-și ia pauze ori de câte ori era nevoie și a avut acces la mai multe băi și săli de reacreație disponibile pentru ea și pentru alți angajați. Dovezile vor arăta că Wedaa a fost concediată din motive de performanță.

A cerut inițial peste 9 milioane de dolari, iar când compania a refuzat, a decis să inainteze acest proces. Sugestia că Bezos sau companiile care administrează proprietățile au discriminat-o în baza rasei sau a naționalității este absurdă.”

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri