J&J anunță un acord de 1 miliard de dolari cu guvernul SUA pentru un vaccin împotriva COVID- 19. Testele pe oameni încep în septembrie

Data actualizării: Data publicării:
Un medic pregateste vaccinul pentru a fi administrat pacientilor
Foto: Getty Images

Johnson & Johnson a anunțat că va începe testarea unui vaccin experimental pe oameni până la începutul lunii septembrie, iar dacă rezultatele sunt bune acesta ar putea fi disponibil pentru autorizare de urgență la începutul anului viitor, informează CNBC.

Compania a mai anunțat va investi 1 miliard de dolari alături de Guvernul SUA pentru a finanța cercetările în privința vaccinului.

În cadrul acordului, autoritățile americane vor plăti 421 de milioane de dolari pentru a susține eforturile J&J de a contrui o nouă unitate de producție în SUA.

Vaccinul experimental dezvoltat de J&J va intra în faza 1 de teste pe oameni în până în luna septembrie, potrivit companiei, iar datele privind efectele sale urma să fie disponibile până la finalul anului. Dacă vaccinul dă rezultate pozitive, compania a spus că ar putea fi disponibil la începutului lui 2021.

Johnson & Johnson a anunțat că își va crește capacitatea de producție cu o nouă unitate în SUA, dar că va efectua modificări și la unitățile sale din alte țări, pentru a produse și distribui rapid potențialul vaccin. Compania a anunțat că intenționează să producă peste 1 miliard de doze ale unui potențial vaccin.

"Avem semne foarte bune încă de la început că acesta nu va fi doar un vaccin inofensiv, ci și unul care până la urmă va fi eficient pe baza cercetărilor făcute în trecut", a declarat Alex Gorsky, președinte al Consiliului de Administrație și CEO Johnson & Johnson, pentru CNBC.

Gorsky a adăugat că Johnson & Johnson nu urmărește producerea vaccinului din rațiuni financiare, însă a refuzat să spună care ar putea fi prețul acestuia.

Pe lângă principalul vaccin experimental, compania a anunțat că are două variante de rezervă și că a început să lucreze la dezvoltarea unui vaccin încă din luna ianuarie.

Mai multe țări lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirusul care a ucis peste 34.000 de oameni la nivel mondial, însă experții au avertizat că producerea unui vaccin ar putea dura mai mult de un an de zile. Compania Moderna a început deja să testeze vaccinul său pe oameni la începutul lunii, acesta fiind primul test de acest tip. Potrivit OMS, un alt vaccin produs de compania chineză CanSino Biological a intrat în faza 1 de testare.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri