Joe Biden nu ia în calcul să-l demită pe Lloyd Austin, după ce s-a internat în secret: „Important este ca el să revină la Pentagon”

Data publicării:
joe biden si lloyd austin in timpul unei conferinte de presa
Joe Biden are „încredere deplină” în Lloyd Austin, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, nu ia în calcul demiterea secretarului Apărării, Lloyd Austin, a declarat luni agenţiei Reuters o sursă de la Casa Albă, după ce şeful Pentagonului a ţinut secretă spitalizarea sa zile în şir, contrar procedurilor.

Lloyd Austin, care este al doilea după Biden în lanţul de comandă al armatei SUA şi trebuie să fie disponibil în orice moment în cazul unei crize neprevăzute, l-ar fi înştiinţat inclusiv pe preşedinte cu o întârziere de câteva zile asupra situaţiei sale medicale, potrivit presei.

Internat în ziua de Anul Nou, Austin l-a informat pe 2 ianuarie asupra internării pe adjunctul său Kathleen Hicks, aflat în concediu în Puerto Rico, iar acesta i-a preluat o parte din atribuţii.

Întrebat dacă, de când este spitalizat, secretarul Apărării a fost în stare de inconştienţă ca urmare a procedurilor medicale, oficialul citat de Reuters şi care a vorbit cu condiţia anonimatului a răspuns că nu ştie. Cauza internării secretarului Apărării nu a fost dezvăluită publicului, fiind menţionat doar că spitalizarea a fost determinată de „complicaţii survenite în urma unei proceduri medicale fără carcater urgent”.

Lloyd Austin este în continuare internat în spital

Duminică, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, a declarat presei că Lloyd Austin „este în continuare spitalizat la centrul medical naţional Walter Reed, dar se recuperează bine”. Acelaşi purtător de cuvânt a susţinut că şeful Pentagonului şi-a reluat atribuţiile vineri seară, iar de atunci „a primit rapoarte operative şi a oferit îndrumările necesare echipei sale”.

Joe Biden are „încredere deplină” în Lloyd Austin, a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

„Important este ca el să revină la Pentagon”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a lui Biden, adresându-se presei în avionul prezidenţial. Ea a mai spus că Biden a avut sâmbătă o discuţie cu Austin şi că preşedintele apreciază gestul şefului Pentagonului de a-şi asuma „deplina responsabilitate” pentru că a omis să informeze Casa Albă asupra spitalizării sale.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri