Joe Biden și-ar putea anunța oficial candidatura marți

Data publicării:
Președintele SUA Joe Biden susține un discurs în fața Casei Albe din Washington la un eveniment în cinstea profesorilor americani pe 24 aprilie 2023.
Joe Biden, președintele SUA. Foto: Profimedia Images

Președintele SUA Joe Biden și-ar putea anunța în mod oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, marți, la exact patru ani după ce a intrat oficial în cursa prezidențială din 2020, scrie The Guardian.

După rezultatele peste așteptări pentru democrați, la alegerile intermediare, Joe Biden a vorbit deschis despre intenția sa de a candida pentru al doilea mandat. Însă nu a făcut până acum un anunț oficial.

În vizita sa din Irlanda, la începutul acestei luni, Joe Biden a declarat că are "calculele" făcute, iar anunțul va veni "în curând".

Este de așteptat ca anunțul oficial să ia forma unui mesaj video în care președintele își va prezenta viziunea pentru viitor, la fel ca în 2019.

Agenda lui Joe Biden include marți o vizită care va fi urmată de un discurs la o conferință a sindicaliștilor din domeniul construcțiilor din Washington. În 2019, Biden își lansa campania la un eveniment similar al sindicaliștilor din Pittsburgh.

Însă sondajele arată că încrederea americanilor în actualul președinte este scăzută, în principal din cauza vârstei sale. Joe Biden este deja cel mai bătrân președinte american în funcție, la 80 de ani, iar dacă acesta va fi ales din nou, va avea 86 de ani la sfârșitul celui de-al doilea mandat.

Sondajele au arătat în mai multe rânduri că majoritatea americanilor, inclusiv a celor care votează cu democrații, nu vor ca Biden să candideze din nou. Lipsa de entuziasm este întâlnită, în special, în rândul alegătorilor tineri.

Aceștia au arătat un nivel înalt de scepticism în privința lui Biden încă din 2020, însă au sfârșit prin a-l vota pentru a împiedica realegerea lui Donald Trump.

Sondajele arată că acest lucru s-ar putea întâmpla și la următoarele alegeri, dacă Joe Biden va sfârși prin a candida împotriva lui Donald Trump.

Majoritatea alegătorilor democrați sau a celor independenți spun că ar vota cu Biden, dacă acesta va fi nominalizat de partid.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri