Joe Biden va fi, cel mai probabil, adversarul lui Donald Trump în noiembrie, după alte trei victorii importante în scrutinul primar

Data publicării:
joe-biden-bernie-sanders-salut-cu-cotul-coronavirus-dezbatere-democrati-profimedia-0506707032
Foto: Profimedia

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden a câştigat detaşat alegerile primare democrate organizate marţi în trei state, în faţa rivalului său, Bernie Sanders, potrivit estimărilor mass-media americane.

După Florida şi Illinois, fostul vicepreședinte în administrația lui Barack Obama a câştigat de asemenea în Arizona într-o zi electorală perturbată de epidemia de coronavirus.

De acum pare puţin probabil ca senatorul de Vermont Bernie Sanders să poată inversa tendinţa în cursa pentru nominalizarea adversarului lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Democrații Bernie Sanders și Joe Biden s-au întâlnit în prima dezbatere prezidențială de când au devenit singurii principali competitori în cursa pentru nominalizarea Partidului Democrat, duminică seară. În condițiile în care o mare parte dintre americani se află acasă ca parte a unui efort general fără precedent în societatea americană de a preveni răspândirea noului coronavirus, dezbaterea a fost și ea mutată în Washington D. C., într-un studio închis și fără public, iar candidaților li s-a spus să păstreze constant distanța de cel puțin un metru între ei pe tot parcursul dezbaterii. Dezbaterea ar fi trebuit să aibă loc în Phoenix, Arizona și ar fi trebuit să aibă loc într-o sală mare cu public. Mai mult, cei doi candidați s-au salutat cu coatele, fără să își atingă mâinile, complet atipic față de dezbaterile anterioare. Pe lângă măsurile de precauție care au devenit o parte a vieții cotidiene și astfel de evenimente, coronavirusul a dominat și discuția dintre cei doi candidați.

Pentru a obţine nominalizarea partidului în alegerile din noiembrie candidaţii trebuie să obţină cel puţin 1991 de delegaţi, iar fiecare state are un număr de delegaţi pe care îi acordă proporţional în funcţie de rezultatul alegerilor din statul respectiv. Până acum, Joe Biden are 1147 de delegaţi, iar Bernie Sanders 861.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri