Jurnalist: Oamenii prinși sub clădirile prăbușite la cutremurele din Turcia trimit mesaje de sub ruine. „Nu putem face nimic”

Data publicării:
Earthquakes jolt Turkiye's Kahramanmaras
Peste 5.000 de clădări s-au prăbușit în urma cutremurelor de peste 7,5 grade care au lovit Turcia și Siria. Sursa foto Profimedia Images

Un jurnalist din Istanbul a povestit pentru BBC că oamenii aflați sub clădirile prăbușite după cutremurele devastatoare care au lovit Turcia trimit mesaje vocale, clipuri video și locația lor jurnaliștilor și apropiaților, cerând ajutor.

„Oamenii sunt încă sub clădirile prăbușite, au nevoie de ajutor”, a spus Ibrahim Haskologlu.

Originar din Malatya, o zonă puternic afectată de cutremurele de ieri, Haskologlu a adăugat că vrea să plece acasă cât mai curând pentru a ajuta acolo unde este nevoie.

Oamenii îi trimit lui și altor jurnalişti videoclipuri, mesaje vocale și locațiile live de sub dărâmături.

„Ei ne spun unde sunt și nu putem face nimic”, spune Haskologlu, adăugând că Turcia are nevoie de tot ajutorul internațional care i se oferă.

Peste 5.000 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate. Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000.

Încă un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit marți estul Turciei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri