Kârgâzstanul le recomandă cetăţenilor să evite călătoriile în Rusia, după atentatul de la Moscova

Data publicării:
steag Kârgâzstan
Un bărbat născut în Kârgâzstan se numără printre cei arestaţi preventiv în urma atentatului de la sala de concerte Crocus. Foto: Profimedia

Ministerul de Externe de la Bişkek le-a recomandat cetăţenilor kârgâzi să evite deplasările nemotivate în Rusia, în urma atentatului de la Moscova, pus pe seama unor migranţi din regiune, transmite miercuri Reuters, potrivit Agerpres. 

Incidentul a exacerbat sentimentele anti-imigraţie din Rusia, în special împotriva celor proveniţi din state predominant musulmane din Asia Centrală, observă agenţia.

Un bărbat născut în Kârgâzstan se numără printre cei arestaţi preventiv în urma atentatului de la sala de concerte Crocus de la periferia capitalei ruse, în urma căruia au fost ucişi 139 de oameni şi răniţi 182, potrivit celui mai recent bilanţ.

Suspectul respectiv este acuzat că i-a cazat pe cei patru atacatori de origine tadjică, aflaţi de asemenea în arest.

Atacul a fost revendicat de Statul Islamic, care a difuzat imagini video ale masacrului.

În Rusia trăiesc sute de mii de tadjici, uzbeci şi kârgâzi, iar potrivit agenţiei Reuters unii din ei afirmă că se confruntă acum cu atitudini mai dure; de exemplu, unii pasageri refuză să ia taxiuri cu şoferi tadjici.

În recomandările emise săptămâna aceasta, ministerul de externe din Kârgâzstan le cere cetăţenilor să nu călătorească în Rusia decât dacă este neapărat necesar, iar în astfel de situaţii să verifice dacă deţin în permanenţă asupra lor toate documentele obligatorii şi să respecte ordinele legale ale poliţiei ruse.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri