Kathleen Kavalec a fost confirmată de Plenul Senatului american ca viitor ambasador SUA în România

Data actualizării: Data publicării:
Kathleen Ann Kavalec
Kathleen Ann Kavalec. Foto: OSCE.org

Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Ea urmează să depună jurământul.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cine este Kathleen Kavalec

Kavalec are o experiență în diplomație de 36 de ani. Parcursul ei profesional cuprinde și poziții ca:  

  • director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța; 
  • ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România; 
  • consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina; 
  • ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia (de două ori).  

Kavalec a supervizat importante programe de asistenţă externă ale SUA, în calitate de coordonator adjunct pentru asistenţă în cadrul Biroului european şi de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucţie şi stabilizare. 

La Washington, ea a fost ofiţer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative şi director al unităţii economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistenţă pentru noile state independente.

Născută în California, Kathleen Ann Kavalec are o licență în științe politice de la Universitatea California și a absolvit un master în diplomație la Universitatea Georgetown din Washington, în 1984. În afară de engleză și română, Kavalec vorbește și franceză, portugheză, spaniolă, rusă și ucraineană. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri